evo koje reko nesto protiv nive
ovo je od moje cure auto
Ova ''Niva'' na slici je napravljena za voznju po snijegu! Ne po blatu! Prednji most je uzet s UAZa a ostalo je isto kao na standardnoj Nivi. Kvaliteta Lade Nive nikad nije bila na visini, a posebno danas kad se prodaju verzije s 5 brzina. taj mijenjac ne moze napravit ni 40 000 bez otvaranja. Korozija izbija i ioz krova!!
Ja sam imao novu Nivu kupljenu 2000 a 2003 sam se toga rijesio. Mozda je problem u tome sto se te Nive sklapaju po Kazakhstanu i ostalim susjednima Rusije. U Rusiji Toglatiju se vise ne radi ta verzija koja se kod nas nudi za nekih 60 -70 000 k. Taj zavod sad radi pod licencom Chervoleta i taj SUV se zove Lada Chervolet. Mogu se vec vidjet i u Hrvatskoj, a izdaleka lice na Toyotu RAV 4 s 3 vrata.
Kad sam vec kod Nive, ni Ruski lovci je bas puno ne cijene. Oni vise vole UAZa. Uaz ima krute osovine kao i Defender i Mercedes Puch G serije, a bez krutih osovina nema prave terenske voznje. Lada ima naprijed nezavisno vjesanje a iza krutu osovinu. To je nekakav kompromis, jer nezavisno vjesanje je bolje za asfalt a losije za OFF Road i obrnuto za krutu osovinu.