Autor Tema: Terenski auti  (Posjeta: 82433 vremena)

Offline oliverl

• K 500
Odg: Terenski auti
« Odgovori #225 u: 10. 02. 2009. 13:41:18 »
Hvala Neno!
Ima li netko sa praktičnim iskustvom na snijegu, blatu i sl. Normalno ne računam da će prolaziti kao Niva ali zanima me ako padne 10-tak cm snijega jel prolazi ili ne!
Ove zime smo imali neugodno iskustvo sa kiom sportage, zapela a jedva da je bilo snijega i mrvicu leda.
Skoro smo je  dois

Offline Neno

• K 3000
  • *
« Odgovori #226 u: 10. 02. 2009. 13:57:47 »
Čuj Kangoo ti je stalni 4X4 ne znam baš koliko ima sofisticiran središnji diferencijal da kontrolira proklizavanje pojedine osovine, ali rođak koji ga ima prolazi s njim gdje god i mi s Pajerom, nije neki ljuti off road ali ipak ...

Inače na poledici i njegovo veličanstvo G s uključenim svim šperama ima problema a kamoli ne Sportage prve generacije koju sam vozio nekoliko stotina km i nije me baš oduševila.

Imam upalu volje.

Offline Expresica

• K 1000
« Odgovori #227 u: 10. 02. 2009. 17:05:56 »
Sredisnji dif....,proklizavanje pojedine osovine...  ččč

Offline Midian

• K
  • *
« Odgovori #228 u: 27. 02. 2009. 19:26:12 »
Do nedavno sam vozio vitaru 1.6 i imao sam plin u njoj. Dobar auto za dvojicu i ako imaš još jedan za svaki dan. Sad sam trenutno u potrazi za JEEP Grand Cherokee 5.2 V8 Limited.

ima moj drugar taj,sa plinom i mislim da ga prodaje

Offline nazime

• K 1000
  • Vodu za nikim, vino za nekim, rakiju za svakim
« Odgovori #229 u: 27. 02. 2009. 19:54:47 »
Do nedavno sam vozio vitaru 1.6 i imao sam plin u njoj. Dobar auto za dvojicu i ako imaš još jedan za svaki dan. Sad sam trenutno u potrazi za JEEP Grand Cherokee 5.2 V8 Limited.

ima moj drugar taj,sa plinom i mislim da ga prodaje

E kad sam prodao vitaru. Davno je to bilo. U međuvremenu stari sebi kupio Grand Cherokee, a ja Cherokee. I mogu ti reći, između ta dva auta, Grand nema šanse na terenu.
Ide dobro, snage hvala Bogu ima ali nije to to. Ok, stari ga malo i štedi, nije da ne bi mogao proći, ali ne mora ga baš rasturit. A meni je svejedno oću ga ogrebat ili ću negdje sjebat lim.
Ipak je to samo lim.

Offline Midian

• K
  • *
« Odgovori #230 u: 27. 02. 2009. 19:59:56 »
ovde je prosle nedelje bio jak sneg,isao sam na breg,iza mene su ostali pajero i land cruiser.isao sam kroz sneg od pola metra bez problema,bez reduktora i blokade,svu tablicu sam izlomio

Offline nazime

• K 1000
« Odgovori #231 u: 27. 02. 2009. 20:09:28 »
Ti vjerojatno pričaš o Nivi. Niva je ok auto, ali po pričanjima i po onome što sam vidio, voli se pokvariti. Ima puno dječjih bolesti. Bar ove novije. Ne znam za one stare.

Offline Antezg

• K 500
« Odgovori #232 u: 27. 02. 2009. 20:18:34 »
Starima se ne rasipa getriba svaki mjesec  happi.
Niva je ok auto za imat u lovištu,ali za svakodnevnu vožnju i duže relacije strahota-ima štanga u sicu koja ubija u leđa,trese se, smrdi benzin, i mehaničar ti postane najbolji prijatelj-nisu skupi djelovi ali stalno ih kupuješ. Očeš križevi,krajnici,kugle,pa ti se getriba raspe svako malo,pa malo lageri u diferencijalu,pa lageri u prednjim kotačima,pa ti procuri hladnjak grijanja u kabinu,... sitne radosti vlasnika nive happi.
Ljudi obično uspoređuju nive sa ruskim kramponkama sa ovim ostalim terencima koji imaju cestovne gume-stavi prave gume(M/T) na bilo koji terenac i onda vidi kako neide. Da ne govorim da su svi odreda viši od nive ::)

Offline nazime

• K 1000
« Odgovori #233 u: 27. 02. 2009. 20:23:30 »
Antezg, slažem se s tobom.
Dobre gume na bilo kojem 4x4 pa da vidiš. I dosta snage u autu.

Offline Midian

• K
  • *
« Odgovori #234 u: 27. 02. 2009. 20:29:58 »
ne verujem da x5 sa dobrim gumama moze isto sto i niva.
nije samo u gumama,vec odnos snage i tezine,jednakost prenosa na sve tockove.
evo ja sam sa mojom presao 80 000 i od svega toga sto ste nabrojali menjao sam samo lamelu.

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
« Odgovori #235 u: 27. 02. 2009. 20:33:36 »
Antezg, slažem se s tobom.
Dobre gume na bilo kojem 4x4 pa da vidiš. I dosta snage u autu.
Znas u cemu je jos problem???
Treba znati i iskoristiti to sto imas. Ja sam jako neiskusan sa 4x4 i tamo gdje sam mislio da ne mogu proci prosao sam. Meni se to cinilo strasno cool dok su drugi,iskusniji govorili da to moze svaki 4x4. Ocito je da ja pojma nemam sto moj auto sve moze ili ne moze. Cini mi se da bi iskusan vozac napravio vise sa kangoo 4x4 nego ja sa svojim.
 Dobar sam vozac i sa prednjim pogonom i dobrim gumama lance nikad koristio nisam ,a zivio sam u Lici.
 Nazalost nemam manual knjizicu da shvatim kako se kod Patrola koriste blokade i kada se to koristi pa ako netko zna nek mi kaze. Ima puno toga ali ja samo znam saltat u 4x4 ili 2x s tim da sporohodni L4x4 nisam koristio.
Imam nove gume ;D

Offline nazime

• K 1000
« Odgovori #236 u: 27. 02. 2009. 20:42:59 »
Da medo, ima i tu nešto. Bitno je i tko vozi.
Ne znam kakve bi blokade mogao imati Patrol. Kakve imaš oznake na ručici za šaltanje?
Ja na Cherokee-u imam pogon na zadnje, onda imam 4x4 koje mogu koristiti konstantno bez obzira jel vozim po asfaltu, makadamu ili blatu, onda 4x4 koje koristim samo na mekoj podlozi, i imam 4LO... i tu nema vrtnje volanom.

Offline Antezg

• K 500
« Odgovori #237 u: 27. 02. 2009. 20:56:43 »
evo ja sam sa mojom presao 80 000 i od svega toga sto ste nabrojali menjao sam samo lamelu.
X5 nije terenac-to je suv ;) nije za teške terene-njegov teren su ceste do skijališta,ali zato npr ide po zaleđenoj cesti bolje od bilo kojeg klasičnog terenca.

Medo- koje godište ti je patrol i što ti piše na maloj ručici i jel imaš kakav gumb na kojem piše diff lock ili sway bar disconect?

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
« Odgovori #238 u: 27. 02. 2009. 20:59:05 »
Da medo, ima i tu nešto. Bitno je i tko vozi.
Ne znam kakve bi blokade mogao imati Patrol. Kakve imaš oznake na ručici za šaltanje?
Ja na Cherokee-u imam pogon na zadnje, onda imam 4x4 koje mogu koristiti konstantno bez obzira jel vozim po asfaltu, makadamu ili blatu, onda 4x4 koje koristim samo na mekoj podlozi, i imam 4LO... i tu nema vrtnje volanom.

Pa imam H4 ,L4, zatim H 2 ili obicni pogon na zadnje te neki prekidac na kojem pise def. unlock, def. lock i jos nesto.Nemam sliku pa ne znam.
ima i prekidac stabilizator off i on (off je koliko sam skuzio ako se vozi do 20km/h i off road).

Autic je 99.god. i 2.8TD sa oko 95kw. Nova linija, nije onaj cetvrtast ostrih linija. Ima 7 sjedala i ide kroz 50cm vodu bez problema.
« Zadnja izmjena: 27. 02. 2009. 21:01:00 od medo »

Offline enigma

• K 500
« Odgovori #239 u: 27. 02. 2009. 21:44:01 »
X5 je fenomenalan automobil ali u kategoriji terenaca ne bi išlo!!
Terenci su Mercedes G,Land Rover Defender,UAZ ,Toyota  4runer (talibanka)  od serijskih!!!
A ovo sve drugo su kompromisi!!!!
Hey Joe