neke mudrosti
PAMTI PA VRATI
Život je spolno prenosiva bolest, a smrtnost je sto postotna.
R. D. Laing
Sve bi žene trebale naučiti brinuti o djeci. Većina će ih jednog dana imati muža.
Franklin P. Jones
Treba otići u raj zbog klime, a u pakao zbog ekipe.
Mark Twain
Ljepota traje otprilike pet minuta. Možda i duže ako imate dobrog plastičnog kirurga.
Tia Carrere
Pravi prijatelj zadaje udarce sprijeda.
Oscar Wilde
Žena zna čuvati samo jednu tajnu, onu o godinama.
Voltaire
Kad vam susjed izgubi posao, to se zove recesija. Kad vi izgubite posao, onda je to depresija.
Harry S. Truman
Seks je poput igranja bridgea. Ako nemate dobrog partnera, bolje vam je da imate dobru ruku.
Woody Allen
Ničega se u životu ne treba bojati. Treba samo razumijeti.
Marie Curie
Zaljubljeni je muškarac nepotpun dok god se ne oženi. Tada je s njim završeno!
Zsa Zsa Gabor
Nazdravljam alkoholu, izvoru i rješenju svih životnih problema!
Homer Simpson
Heroji se razlikuju po dostignućima, a slavne osobe po zaštitnom znaku. Heroji se sami stvaraju, a slavne stvaraju mediji. Heroj je veliki čovjek, a slavna osoba je veliko ime.
Daniel J. Boorstin
Ne usuđujemo se ne zato što je teško, nego je teško jer se ne usuđujemo.
Seneka
Hrabrost nije samo nedostatak straha, već odluka da postoji nešto važnije od straha. Hrabri možda ne žive vječno, ali oprezni ne žive uopće.
anonimna
Naši životi nisu u rukama naših bogova, već u rukama naših kuhara!
Lin Yutang
Brak je zato toliko omiljen jer spaja maksimalni broj iskušenja s maksimalnim brojem prilika.
Kad bi svaki čovjek na svijetu usrećio barem jednog drugog čovjeka, čitav bi svijet bio sretan!
J. M. Simmel
Ljubav je svjetlost života, a brak beskrajni račun za struju.
anonimus
Zakoni su poput kobasica, bolje je ne znati kako nastaju.
Frédéric Bastiat
Ovo zna svaka biljka: tek kad vas zatrpaju izmetom zaista počnete rasti.
Scott Sorrell
Svijet je opasno mjesto. Ali ne zbog zlih i opasnih ljudi, već zbog ljudi koji po tom pitanju ne rade ništa.
Albert Einstein
Vjera je idol masa; obožava sve što ne razumije.
Friedrich Veliki
Nezrela ljubav kaže 'volim te jer te trebam', a zrela 'trebam te jer te volim.'
općepoznata
Ništa ne možemo promijeniti dok to ne prihvatimo.
Carl Gustav Jung
Razlika između gluposti i genijalnosti je u tome što genijalnost ima svoje granice.
Albert Einstein
Brak je nešto zbog čega se čovjek uvijek kaje, bilo da ga sklopi ili ne sklopi.
Sokrat
Žaljenje za stvarima koje smo napravili s vremenom ishlapi. No, žaljenje za stvarima koje nismo napravili ne nestaje.
Sydney J. Harris
Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni i još čudnije koliko često nam baš to malo nedostaje.
Ivo Andrić
Krenuo sam na dijetu i odrekao sam se pušenja, alkohola i prejedanja. U 14 dana sam izgubio dva tjedna.
komičar Joe E. Lewis
Još sam davno morao birati između iskrene arogancije i licemjerne poniznosti. Odabrao sam iskrenu aroganciju i niti jednom nisam požalio izbor.
Frank Lloyd Wright
Piti bez žeđi i voditi ljubav u svako doba, to je sve, gospodo, čime se razlikujemo od životinja.
Beaumarchais
Nada je jedan od onih lijekova koji uopće ne liječe već samo produžavaju patnju.
A. J. Cronin
Komisija je skupina ljudi koji svaki zasebno ne mogu ništa učiniti, ali zajedno mogu odlučiti da se ništa ne može učiniti.
F. Allen
Ljudi su, općenito, nalik na pse koji počnu lajati čim izdaleka začuju lajanje drugih pasa.
Voltaire
O moralu znam samo toliko da je moralno ono poslije čega se dobro osjećate, a nemoralno ono poslije čega se osjećate loše.
E. Hemingway
Panj koji je već gorio lako se zapali.
Japanska narodna poslovica
Bolje je šutjeti i pustiti da te smatraju budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Abraham Lincoln
Posljednja od ljudskih sloboda je izabrati vlastite stavove.
Victor Frankl
Kompromis je sporazum između dva partnera po kojem svatko dobiva ono što nije želio.
Richelieu
Ovo smatram osnovnom funkcijom humora: izmijeniti karakter misli.
Lin Yutang