Lovstvo > Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu
LOVOCUVAR
File:
Časopij je preskup mislim da je korektna cijena max 25 kn,trebao bi izlazit kao mjesečnik jer če na taj način bolje popratit situaciju sa terena,npr. tema je lov na patke ako je zadni broj izašao u 11 mj idući u drugom kad već završila sezona lova itd.
Meni bi osobno pasalo da ima što više oglasa tvrtki jer je to jedini razlog zbog kojeg neki časopis otvaram i nakon 15 dana čitanja.
Akcijske cijene,novi modeli,nove trgovine!
Inače ja kupujem svaki časopis lovačke tematike tako da ću i lovočuvar kupovat i ubuduće bez obzira na kvalitet cijenu itd. jer glas lova i ribolova nisam nikad držao u ruci duže od 15 min. pa ga svejedno uvik kupim
shandi:
--- Citat: LOVAC - 13. 02. 2009. 17:25:16 ----Preskup je za ono što nudi.
-Stručna literatura zastarijeva ali u mojoj struci -informatici, u lovstvu i ne tom brzinom
-Stručna literatura je kudikamo jeftinija ako čovjek želi nešto naučiti (to je kao da iz Bug-a ili Vidi-ja učiš informatiku) magazina moraš kupiti milion da nešto saznaš jer obično ono najzanimljivije izlazi u nastavcima.
-Magazini uvijek stvaraju više prostora nego stručna literatura (još uvijek su mi iza regala hrpetine informatičkih časopisa koje zauzimaju kudikamo više prostora nego stručna literatura koju imam) kod lovačkih časopisa nastojim primati tekuće brojeve ali i ukoričena izdanja za arhivu jer ukoričeni zauzimaju manje mjesta.
-Marketinški nitko nije neovisan (kamo sreće da se može biti)
-Nitko nije blatio (tek neki kritički osvrti... i ove kritike ovdje su bile od lovaca)
- z10
--- Kraj citata ---
To je sasvim točno. Koliko bi časopisa trebao skupiti da imaš kakvo takvo štivo o oružju? Jedino da izrezuješ stranice i napraviš si knjigu od 200 str. A za to bi nam sa ovakvim lovačkim časopisima trebalo nekoliko godina. Kako kaže File Lovočuvar je skup, a sa četiri broja godišnje daje premalo informacija.
Štef:
Danas sam ga kupio (kao i predhodna dva broja) i uspio samo na brzinu malo prolistat te pročitat jednu stranu, slučajno odabranu - Kershaw noževi. Na cijeloj strani je pet slika noža u zatvorenoj i otvorenoj varijanti te u tekstu spomenuto 5 puta (upravo izbrojeno) da je jako oštar!!! ččč Nije sad to nikakvo blaćenje ali nisam ni kratkouman da mi jednu te istu stvar treba 5 puta ponavljat.
Nikakvo blaćenje samo kratki osvrt na jedan kratak text o Leek-u!
medo:
--- Citat: LOVAC - 13. 02. 2009. 17:25:16 ----Preskup je za ono što nudi.
-Stručna literatura zastarijeva ali u mojoj struci -informatici, u lovstvu i ne tom brzinom
-Stručna literatura je kudikamo jeftinija ako čovjek želi nešto naučiti (to je kao da iz Bug-a ili Vidi-ja učiš informatiku) magazina moraš kupiti milion da nešto saznaš jer obično ono najzanimljivije izlazi u nastavcima.
-Magazini uvijek stvaraju više prostora nego stručna literatura (još uvijek su mi iza regala hrpetine informatičkih časopisa koje zauzimaju kudikamo više prostora nego stručna literatura koju imam) kod lovačkih časopisa nastojim primati tekuće brojeve ali i ukoričena izdanja za arhivu jer ukoričeni zauzimaju manje mjesta.
-Marketinški nitko nije neovisan (kamo sreće da se može biti)
-Nitko nije blatio (tek neki kritički osvrti... i ove kritike ovdje su bile od lovaca)
- z10
--- Kraj citata ---
Svaka kritika dobro dodje ;)
Lovocuvar ima cijenu koja je mozda preskupa (3 boce piva u bircu) ali naklada mu je mala, a kvaliteta izrade, ako nista drugo na zavidnoj razini. Da se prodaje u nekoliko tisuca primjeraka cijena bi mozda bila i niza. Ipak je pocetak i kao takav ovaj projekt zahtjeva puno ulaganja.
Strucna literatura i u lovstv brzo zastari,ovisno o disciplini o kojoj se prica. Magazini su informativno strucna literatura koja donosi neke stvari na nacin i brzinom koju strucne knjige ne prate na isti nacin.
Marketinski se moze biti neovisan, barem na nacin da ti marketing ne diktira sto i kako ces pisati.
Ja osobno,kao i svi koje znam oko sebe imamo puno literature ali casopise ne propustamo,barem ne one dobre ;)
Lovac:
z10 Cijenu ne uspoređuj sa pivama već sa ostalim časopisima na tržištu i kiosku
Kvaliteta je na razini ostalih magazina na kiosku, ništa spektakularno, na kiosku ima stotine časopisa i sa nižom cijenom i kvalitetnijim tiskom i fotografijama (naravno imaju višu nakladu pa mogu imati i nižu cijenu)
Stručna literatura ne zastarijeva u lovstvu i balistici optici tom brzinom ... ali naravno magazin koji izlazi češće može donijeti neke novosti koje možda posljednja knjiga na tržišu ne pokriva, ali kako je zoran rekao bilo koje područje da se želi potkovati čovjek će kupiti literaturu iz tog područja.. bilo da je to reloading, uzgoj jelena običnog ili lov srnjaka....
U hrvatskoj je uništena izdavačka djelatnost iz područja lovstava, pa tu postoji jaz prema europi i svijetu, ranije je LS izdvajao jedan mali postotak iz članarine lovaca za izdavačku djelatnost (7,5% - 825000kn) i godišnje je izlazilo više naslova najkompetentnijih autora nekog područja lovstava. danas to nažalost ne postoji...
Marketinski se moze biti neovisan, barem na nacin da ti marketing ne diktira sto i kako ces pisati. (naravno, ali to nije marketinška nego urednička neovisnost)...
Svi volimo i knjige i časopise samo ako ih si možemo priuštiti...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju