Optike i nosači > Dvogledi i monokulari
Dvogled- nužan i potreban
magwin:
smiju.
kalnik:
Ako skupljaju za potrebe prodaje, trebaju odobrenje Ministarstva zaštite okoliša. Teoretski ne smiju, praksa nas demantira. offtopic
Kaligula:
Društvo,blago rečeno ste OFF TOPIC.
Ajmo natrag na temu dvogleda,jer od svog ovog razgovora o kestenju sam ogladnio.
PinzHunter:
--- Citat: m03 - 29. 10. 2009. 20:41:32 ---Po mojem skromnom mišljenju dvogled je više nego potreban. Nedavno sam bio u situaciji u lovu na veprove u šumi bogatoj kestenima gdje je skoro došlo do pucanja na ženu koja je brala iste. Kolega do mene na štandu bio je uvjeren da vidi svinju. Cijelo je vrijeme držao pušku uperenu u "crnu mrlju" gledajući kroz optiku xxx proizvođača. Srećom ja mu šaljem poruku da li vidi vidi ženu koja bere kestene između štanda i pogona. Kako sam ja bio njegov gost i znao sam njegov broj mobitela isti je obavjestio većinu kolega. lov je srećom propao. Izlazom na zborno mjesto saznali smo da ima veći broj kestenjara na reviru koji smo trebali loviti. Nažalost imam osjećaj da me čudno gledaju kad vide dvogled oko vrata. Isti nosim uruksaku što se vidi ina slici istoga (zgužvan remen). Moj ljubimac ima povećanje 8x42,nekako vjerujem njemcima.
--- Kraj citata ---
nego de ti nama nesto vise napisi o tvom "njemcu" jer mi se dopada
m03:
Nema se baš puno pričati. Dimenzije male (slikao sam ga kraj upaljača). Težina srazmjerna veličini po meni mala gledajući konkurenciju. Gumiran provjereno otporan na udrce i ispadanja. Imam ga oko dvije godine te mogu reći da sam ga posuđivo kolegama svi su bili više nego zadovoljni, dali su ga mazili neznam no na njemu tragova nema. U vodi nije bio no kišu i snijeg podnosi bez problema uključivo i minus 20 stupnjeva. Vidljivost dugo poslije zalaska sunca. Uspoređivan sa mojim optikama S&B i Z6i, kao i s koleginom meoptom jedino Z6i na istim povećanjima je bio bolji, no 42 mm i 50 nije isto.... Ja zadovoljan dlovac zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju