Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > FOTO LOV - FOTOSAFARI
Fotoaparati i objektivi
sheytan:
Ma, OK, načelno se razumemo i slažemo! A imam i ja raznih krntija: 30d, 24-105, 85 1.8, 70-200 4IS... z10 I 18-55 u rezervi... uf
A evo jedne maaalko sqplje kombinacije, za entuzijaste: Nikon d90 i Nikkor 70-300VR! Da nemam C, ovako nešto bih qpio!
OldHunter:
--- Citat: sheytan - 08. 07. 2009. 10:37:59 ---Ma, OK, načelno se razumemo i slažemo! A imam i ja raznih krntija: 30d, 24-105, 85 1.8, 70-200 4IS... z10 I 18-55 u rezervi... uf
A evo jedne maaalko sqplje kombinacije, za entuzijaste: Nikon d90 i Nikkor 70-300VR! Da nemam C, ovako nešto bih qpio!
--- Kraj citata ---
Ma za ovaj 30D sam je i ja svojevremeno interesirao, ali .... ??
Iskreno kad bih ponovno kupovao (dSLR) opet bih kupio 50D.
Još uvijek se dvoumim oko "dobrog" allround objektiva za putovanja ??
Probao sam 24-105, ali mi nije bitno bolji od postojećeg 17-85.
sheytan:
17-85 je saaasvim dobar objektiv(iako ga redovno pljuju), pogotovu ako se izbegava 17mm(zbog distorzija i sl.). Prijatelj ga uzeo nedavno za 200EUR, polovnog, sa original zonericom... Voleo bih da ga imam, ali mi nije neophodan. 24-105 sam uzeo zbog FF-a, jednog dana... uf
A jedini allround objektiv za C sistem(nije tu ni Nikon puno bolji, realno gledano, iako su se kleli u 18-200VR) bi, po meni, bio - 17-85 + 70-200 IS! happi Tako da - već ga imaš, samo je malo pretežak... happi S druge strane, mislim da je 18-200 jaaako traljav...
A ja čekam 5d2 polovan, za ispod 1.000EUR... rol Izgleda da ću se načekati...
OldHunter:
Mislim da smo sličnog razmišljanja. z10 d4
I ja čekam, ali ne 5D2, već njegovog nasljednika.
Zašto ??
Da bi dobili savršene (ma što god to nekome značilo) fotografije iz 5D2, treba dosta postobrade. Razlog je (navodno) što je CANON žurio sa izlaskom na tržište zbog D700, pa nije dovoljno dobro napravio CMOS i navodno njegov filter (ma što god im to značilo u tehničkom pogledu).
Ovo prenosim iskustva od nekoliko korisnika koji imaju 5D2 i (vjerojatno ?) znaju o čemu pričaju.
sheytan:
--- Citat: OldHunter - 08. 07. 2009. 11:03:08 --- Razlog je (navodno) što je CANON žurio sa izlaskom na tržište zbog D700, pa nije dovoljno dobro napravio CMOS i navodno njegov filter (ma što god im to značilo u tehničkom pogledu).
--- Kraj citata ---
Ne, nego da bi u najskorije vreme izbacio Mk3, i OPET uzeo pare tehnomasturbatorima(u koje i sam spadam! happi ) širom sveta! Yebem im oca mangupskoga! dois happi
Ja sam od onih koji smatraju da N i C sve rade zajedno, dogovorno, i UBIŠE se od para, zajedničkom strategijom! Seti se vremena filma, uzmeš danas dobar aparat i za 10 godina je on i dalje odličan! A danas... UBIŠE se od para, ponavljam... Šejtani su pravi... rol
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju