Foto, video, glazba, priče, umjetnost i PUTOPISI > FOTO LOV - FOTOSAFARI
Fotoaparati i objektivi
Štef:
ovdje imaš recenziju http://www.photographyblog.com/reviews/olympus_sp_820uz_review/
Imam stari model (u biti prastari 550 UZ step ) 18x optički - slike nisu loše ali nisu ni nešto baš presjajne. U poziciji slikanja potrebno je puno svijetla da bi se napravila dobra slika. Naročito za nas lovce koji želimo napraviti dobru fotku - potreban nam je jaki zoom, obično ga stavljamo na maximu ili skoro pa maximum a onda se tu događaju problemi. Teško je bez postolja napravit oštru fotku, blenda je dugo otvorena a i divljač ne miruje pa se događaju mutni dijelovi slike ili kompletna slika. Najbolje je koristit zakašnjelo okidanje (ima način okidanja od 2 i 15 sekundi) te ako imamo sreće slika će biti bitno kvalitetnija. Za ovaj model koji misliš kupit ne znam dali ima mogučnost (moj nema) daljinskog okidanja - to je najbolji način fotkanja pri jakim zoomovima i smanjenoj svjetlosti ali onda treba fotić biti dobro fiksiran a najbolje da imaš stalak za njega. Ja znam često nosit i stalak u ruksaku kad idem na čeku ili u neki lakši obilazak lovišta. Obavezno za slikanje uključit tihi mod makar će se čuti pomicanje objektiva tj. zumiranje. Ipak, kad bi se sada odlučio za kupovinu uzeo bih D- SLRa, mogu se naći na akcijama gdje idu po 2 objektiva sa njim a slike su neusporedivo kvalitetnije a razlika u cijeni nije prevelika tj. već za nekih 4.500,00 kuna se može naći DSLR a sumnjam da je ovaj koji ti namjeravaš kupit ispod 3 - 3.200,00 kn. zagi
magwin:
prije sam imao Fuji film.18x optičkog i mislim 8 megapiksela.krepo mu neki čip unutra i neisplativo popravljati.sad imam umjesto njega Nikon 24x optičkog i 14 megapixela nije ni do koljena ovom starom Fujiju..manja oštrina slike,manji spektar boja koliko god se po "funkcijama" čeprkalo i testiralo..
7 rem mag:
Dugo sam filozofirao i nisam baš ni vremena imao te otišao i kupio Canon PowerShot SX500IS, probao slikati i za mene laika čini se ok. Vidjet ćemo kako će biti sa čeke...
OldHunter:
--- Citat: 7 rem mag - 23. 10. 2013. 09:20:41 ---Dugo sam filozofirao i nisam baš ni vremena imao te otišao i kupio Canon PowerShot SX500IS, probao slikati i za mene laika čini se ok. Vidjet ćemo kako će biti sa čeke...
--- Kraj citata ---
Sa fotoaparatima ti je slično kao i sa lovačkom optikom, pod dobrim svjetlosnim uvjetima (sunčan dan, dobra vidljivost) manje / više svaki fotić će "odraditi" svoj posao. Kada su svjetlosni uvjeti loši, tada "se na muci poznaju junaci". zagi
KOBI:
--- Citat: 7 rem mag - 23. 10. 2013. 09:20:41 ---Dugo sam filozofirao i nisam baš ni vremena imao te otišao i kupio Canon PowerShot SX500IS, probao slikati i za mene laika čini se ok. Vidjet ćemo kako će biti sa čeke...
--- Kraj citata ---
Cudi me da do sada nisi imao nesto ovako,jer bas imas svakodnevne situacije koje je steta ne uslikati kako treba i ovjekovjeciti za sva vremena.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju