Lovna kinologija > Kinološke udruge i savezi
HLS vs HKS - mišljenja forumaša
Fruky:
--- Citat: zelenadolina - 24. 01. 2010. 21:51:58 ---Fruki nemoj tako ,daj reci gdje to tako rade vođe uzgoja i ovo što si nabrojio.
--- Kraj citata ---
KD Vinkovci, KD Ðakovo, KD Vukovar, KD Županja, KD Slavonski Brod, KD Nova Gradiška, KD Grubišno Polje itd, jako mi smeta kad se tu netko pravi pošten i pljuje po drugima a on je među najgorima. Daj već jednom shvatite i priznajte da je naša kinologija sve osim onoga što bi trebala biti. Cijelo društvo nam je korumpirano i sad će mene netko uvjeravati da je u KD drugaćije. Nepišem ovo radi toga da bi netko rekao kako sam ja pošten a svi ostali ne pošteni, već da zaboravimo što je bilo i krenemo već jednom da se bavimo pravom kinologijom, jer su nam sve rase katastrofa, uglavnom naše pse najviše mi sami hvalimo, to nije dobro, kad naše pse budu drugi hvalili onda će to biti pošteno.
Radan:
pa ovdje smo da razmjenimo mišljenja i da sagledamo ovu situaciju naša kinologija je u jednom velikom usponu pogledajmo autohtone pasmine koje se dižu iz zaborava legla su u porastu pa naši uspjesi na međunarodnim takmičenjima izgleda svi priznaju a mi ne,a ovo sada da će biti jeftinije?neko spomene da ima deset pasa imam i ja a neidu svi odjednom na ipo,po meni da se pveća kriteriji ocjena tribalobi ,ali mislim da će nas ovo sa HLS samo unazaditi,evo sad se pojavio novi savez koji izdaje čudne rodovnice neke bolje od HKS.uvik će biti oni koji su nezadovoljni i tražit onu drugu stranu a to mi sliči onom svadi pa vladaj šta više udruga više muljanja.Pa sad kad je nekako dobro krenulo kad znam di su izložbe di je IPO di su utakmice i kojeg tipa e to triba sad sve rasturit.dali nam je to potribno?
zelenadolina:
Fruki ako je neko bio general,neka ,domoljublje nema veze s ovim o čemu pričamo,ja recimo više cjenim koliko čovjek radi za dobrobit nečeg ,nego titulu koju u životu nosi,ovo o čemu mi ovdje komentiramo nema veze s nekim osobno jer ova tema je interes šire društvene mase,a što se tiče izobrazbe tih kao sudaca,znaš li kako je to prošlo,došli dečki na vet. faks i dobili kulturnu pedalu,niti će oni suditi,a niti će to funkcionirati sve ćemo mi to imati priliku vidjeti,pozdravljam sve članove HKS-a,i sve ljubitelje pasa.
uskok:
Neka radi i jedni i drugi sto hoce(a hoce novce).
Ljudi mi trebamo,oni kao ja kojima je stalo do pasmina(meni njemackih lovnih terijera) ali vjerujte ništa manje i drugih pasmina,svi organizirat ili se uclanit u maticne klubove(npr.KNjLT,Klub posavskih gonica itd.) i radit na svom psu po programu svoje pasmine i svog kluba. I gotovo. zagi
A riješenje HKS i HLS su upravo ti klubovi. zagi
Samo nema onda sudaca za 10 pasmina pa da sudi terijeru i za pola ure posavcu,baraku itd. sor
Oni dobiju novce a mi ispitujemo u radu i ocijenjujemo pse po pravilnicima(kinološkim standardima).
Svi sretni. I onda ce biti i rezultata(pustimo izlozbe na kratko,jer više cijenim ocijenu od maticnog kluba sa smotre nego Cacib Zagreb).
Lijep pozdrav zagi
zelenadolina:
To je u redu Uskok što ti predlažeš,ali mislim ako si obratio pažnju na temu onda, vidiš da je cilj jedne grupacije ljudi ,degradiranje kinologije i vrijednosti koje uz nju idu,sad tamo neki nadri lovac u zgodnom odijelu, ocjenjuje tvog ili mog psa nije bitno,i on odlučuje da li je to za lov ili ne,da li je to realno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju