Lovna kinologija > Lovna kinologija
Izrada nastambe za psa
Elegance:
Eh što ti je pasji život!
Kako te više gazda gazi ti jače repom mašeš tako je i kod ljudi samo umjesto repa jezik radi. Sranja se događaju ako gazde na večer ljuto jedu ...
fazan:
Pomanje vlasništva i držanja pasa razlikuje se i u ovom malom komadiću ozemlja kojeg mi zovemo Lijepom našom !
Pokazao sam ovaj video uradak svojoj materi koja ima 86 ljeta i koja je cijeli život uz mog pokojnog oca i mene bila hraniteljica,njegovateljica i brižna prema svemu što je imalo četvero nogu i mahalo repom našim dvorištem.
Njen komentar u slobodnom prijevodu zvuči " Bili ste u lovu , napili se , ne ličite na ljude i možete spavati što se mene tiče na dvorištu, no naši psi su zaslužili topao obrok, suhu postelju i poštovanje za sve što su vam dali taj dan."
grom:
Imas majstora sto drže na metar lanca i njihov mozak ne percipira bolje, smatra da je to to i najbolje što može biti. Moj pok. dide je bio neuk, ali dobar lovac i čovjek. Uvijek je držao pse na lancu. Ali kucice je pravio od 5 cm debele daske, slama unutra, hladovina ljeti, lagan i dug lanac na žici preko livade. Prostora koliko hoćeš. Najvažnije je što je volio svoje pse, pogotovo neke. Za džukele nije imao milosti i to sam mu uvijek zamjerao. Šape poderane od gonjenja mazao je i liječio kao da se radi o djetetu. Radio je kao noćni čuvar i pase puštao kad mu se prohtjelo, zimi stalno. Ljeti bi mu ih bilo žao pa bi ih vodio na plivanje i puštao po noći kad bi bio doma. Da skratimo, dobar box s vodom za pranje je zakon, ali tko nema uvjeta može i lanac ali brate napravi to kako spada i da nije na metar vezan. I puštaj kad god možeš. Didovi pasi su sami dolazili doma iz brda i pravo na vrata od kuće. On s njima do kućica i da im večeru, samo što se ne bi sami vezali. Sve je do čovjeka, psu je svejedno ako mu posvetiš dovoljno pažnje.
HS-2000:
Psa imati na kratkom lancu ili psa od 4o kg u malom stanu od 4om2 za mene je isti grijeh.
Svaka cast svakome ali kad čujem da netko drži velikog psa sa sobom u malom stanu i to još lovačkog meni se život gadi...jer mislim da je i to veliko mučenje psa i omo psa...
target:
Kao prvo Doberman nije lovacki pas 1liga
A kao drugo, da razumijes imalo psihologiju pasa znao bi da je ovo glupost sto si napisao.
Psa cuvara ne zanima nista drugo osim tebe, ne trebaju mu igracke, ne treba mu prostor, jedino sto mu je bitno da je vlasnik siguran.
To je pas koji te prati dok ides 2 metra dalje do ormara ili u kuhinju. Koji sjedi kraj tebe na terasi dok mu je ispred nosa prostrano dvoriste od 100+m i gdje ostali psi navlace loptice ili neznam sta i to sve dok je razigrano stene.
Vjeruj mi nije rijec od mucenju
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju