Lovna kinologija > Lovna kinologija

Lov na svinje - goniči vs. ostale pasmine

<< < (3/14) > >>

Nikola Vojinovic:

--- Citat: dean - 06. 02. 2008. 10:42:49 ---Moj prepeličar Lun, na toj temi se može vidjeti kako moj pas radi DS prvi put! Komentari su dobrodošli, makar sam malo skrenuo s teme, ali kad me vučete za jezik.

--- Kraj citata ---
Mislim da mesas neke stvari?!

shaga:

--- Citat: Nikola Vojinovic - 06. 02. 2008. 10:44:19 ---
--- Citat: dean - 06. 02. 2008. 10:42:49 ---Moj prepeličar Lun, na toj temi se može vidjeti kako moj pas radi DS prvi put! Komentari su dobrodošli, makar sam malo skrenuo s teme, ali kad me vučete za jezik.

--- Kraj citata ---
Mislim da mesas neke stvari?!

--- Kraj citata ---
Deane pricamo o sumi.................

dean:
Kaj sam pomiješao?
Kaj misliš da ja kad lovim DS ih lovi u polju?

Nikola Vojinovic:

--- Citat: dean - 06. 02. 2008. 10:48:03 ---Kaj sam pomiješao?
Kaj misliš da ja kad lovim DS ih lovi u polju?

--- Kraj citata ---
Mislim da se ovde misli na kerove koji su gonici, pustaju se na utragu (na tragu od sinoc), nalaze svinju posle nekoliko sati utrage, oblajavaju je i gone nekoliko sati...
Ako ti sa tvojim prepelicarom lovis na taj nacin, onda izvini! d4

dean:
Mi lovimo na sličan način. Tjeramo manje terene od vas, manje se obilazi teren od vas- što ja smatram greškom. Znači odlučimo tjerati 2-3 brda, to ti je recimo 4-5 km sa 1-2 i to ekipa zaštanda, a nas par sa psima to pređemo. Kad nađemo trag psa puštamo na njega, međutim, najčešće se psi odmah puštaju čim krene prigon da rade slobodnim traženjem. Koliko je to dobro ili loše ne znam, ali zna se desiti da padne 7 komada, a zna se desiti da ne nađemo ništa osim srna. To je sve lov! Svaki kraj ima svoje specifičnosti i nama paše da pas tjera pola sata-sat i još toliko(X2) se vraća. Predugi psi nam ne trebaju jer pretjeraju kroz štand i tjeraju tamo gdje nema lovaca a i kasnije bi ih se moralo čekati.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju