Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (3/156) > >>

dean:
Sve je stvar izbora. Moj pas je ove godine bio u 22 skupna lova na DS i svaki put se vratio sa mnom iz šume na zborno mjesto. Ako pas goni 2 sata priječe puno km, a ako si u crnogoričnoj šumi i ima snijega na granama a ti se dereš i zoveš ga, koliko daleko ti misliš da te on čuječ Pogotovo ako je dva brda dalje od tebeč A da traži moj trag umoran ili da ide točno ravno do mene tražeči me po zvuku. Što mu je lakše nakon gonjenjač A ako naiče na gazdin trag lako će ga nači bez obzira zvao ga ti ili ne, ali mislim da mu rog može biti od pomoči da te lakše nače, jer si mu ti sigurnost i on lovi za tebe i sa tobom.
Svaki komentar i razmjena iskustva je dobrodošla.

podravec:
Baš tako, svatko imao svoju misao kako mu pas treba raditi. Najbitnije  je da se pas vrača. Ali sam to napomenuo, jer u lovištu Hrvatskih šuma tamo kud idem u pogon, dva čovjeka zovu pse sa rogom i večinom oni čekaju skoro poslije svakog lova svoje pse. Zato sam to napomenuo. Što se tiče jačine zvuka potpuno si u pravu.

dean:
Možda je do pasa. Jesu jako dugi ili ih nije baš učio na rog kad su bili štencič Tko će ga znat. Svak radi kako mu paše, a tu smo da razmijenimo iskustva.

ralf:
Moždas ste me krivo shvatili, ne tjeramo  srne ali radi se o mladom psu ako nisi skužio četiri mjeseca i to radim samo da vidim kako reagira na friški trag, a što se tiče rasjeravanja mladunčadi i sl. nema o tome govora jer je pas stalno pod nadzorom i mislim da ne može napraviti nikakvu štetu.

dean:
Napisao si da ima 4 mjeseca. Nisam ja ni mislio da tjeraš srne, mislim da je to Zoran spomenuo, več sam malo s Podravcem pričao o metodi zvanja psa.  Za i protiv roga. Kakvo je tvoje mišljenje, koristiti ga ili ne, di loviš, kakav je terenč

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju