Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (24/156) > >>

Zoran:
sve ti imas pravo šta si naveo!
samo kod nas je lov sa gonicima malo jaci nego sa pticarima!
pa opet nemas (bar moje ljepe okice nisu vidjele) obucenog gonica kako treba!
a kamoli pticara!
ma kod nas treba zabraniti uopce lov sa psima! jer je to sve odgojeno 66% kako treba!
nistra po onome sta se trazi, vec svak uzagaja za svoje guste!
i prave se pametni,,, kako to treba da izgleda!
ti nađi 10 gonica koje se mogu takmiciti na nekim utakmicama na nivou eu. ja cu ma šta god ti padne na pamet ja cu!
tako treba prvo da se nađu uzgajivaci koji rade kako treba!
e onda ove jadne jadnike koji vele ja sam u stanu pa nemogu drzati psa, ond anjih pomalo školovati!

a to neki teren da ima gdje moze 20 ljudi i sa dvajest pasa,, da lovi moze ali samo mogu jednom godisnje da takav lov naprave!
đjer ako idu sa obucenim psima,, tu trava ne raste a kamoli nesto pernato!

hrvoje:
Turopolje, imaju li tvoji psi peti prst?

Kod vrhunskih i savjesnih kinologa, odnosno uzgajivača, nikad nećete naić da kuja izbaci štene sa petim prstom. U zemljama EU to je fenomen, ako se dogodi. Čisto ili nečisto, shvati kako god želiš. Ne znači da pas sa petim prstom nije 100% čistokrvan, samo mu je gazda koji ga dalje producira(jer mu je dobar, jer ima dobar glas, jer je ustrajan...) samo loš uzgajivač i dobar lovac  d7

TUROPOLJE:
Od zelendvora pa do dunava prekrasnih terena i mngo divljaći .. A meni  ako idem u lov dovoljno 1-2 fazana ili koje druge divljaći

TUROPOLJE:
Hrvoje te pričice da štenci kad se oštrene nemaju peti prst joj .... kod mene u leglu od 8 štenaca 5 ih je imalo 5 prst i uredno ih posječeš 2-3 dan i kakve to nebulozne da peti prst govori o nekoj čistoči ili lošim karakteristikama ...

I to da u EU toga nema ko ti je to tako lijepo izlagao .???????????

Daj imaš tog braka operiraj mu 5 prste  jer kod velikih zima i pokorice na snjegu če uvijek krvariti..
i nije lijepo za vidit...
Vodi ga u lov na svinje ako je toliko dobar a ovo da su drugi psi na . je zbog tog braka jer je preoštar nek pričaju svojim bakama doma ..

A još ako si takvog dobrog psa dobio bez love onda si pravi sretnik...

Meni je bitno da je moj pas u eksterijeru vrlodobar ili odličan i da meni dobro služi u lovu a ostale pričice da ovo da ono od strašnih uzgajivača  ,,, samo ih pozovi neka dođu kod tebe u lov i neka ti pokažu kako su ti njegovi psi dobri pa da vidiš da u tim njihovim pričama nema puno istine ,,zato uzdaj se use i u svoje oči i onda dobro ocijeni.. to ti je moj savjet ... puno priče velikih uzgajivača koji te žele samo navuči da su njihovi psi najbolji....   

zagi

Zoran:

--- Citat: TUROPOLJE - 25. 06. 2009. 12:09:10 ---Od zelendvora pa do dunava prekrasnih terena i mngo divljaći .. A meni  ako idem u lov dovoljno 1-2 fazana ili koje druge divljaći

--- Kraj citata ---

ja nemam pojma po kojim kriterijama ti uzgajaš i šta uzgajaš!
ali po ovom pisanju  uf

meni je dosta niti jedan fazan godisnje niti ista!
ali star je u tome,,, da psima nije dovoljno da se streli dva tri fazana na pocetku lova, a on dalje da radi ko kreten, a ti nepucas,on neaportira! itd,,
svi vi gledati ono šta je vašoj guzici drago! a na psa pasmine itd,, negledate!
ili onaj idjotizam nelove se koke, pas digne na pocetku deset koka, kako ima kretena oko tebe, nesmjes ni puknuti onak bez veze da fulaš, jer ako vide da leti a ti puko, odma rafalaju dok to nesto nesruse,i onda dok takim objasnis zasto si ti uopce i puco,,, dolazi do toga eto on je puco na fazanku pa je fulo, pa sam je skino mislio da je fazan!

i što se tice lovova to je tako kako sam ja sad opiso!

a ti šta si sanjar jebiga ja bi volio isto tako da bude kako si si to zamislio!
ali na ovoj razini koja je kod nas lovsta!
pomalo mi je ljepsi gust otici u mero i kupiti si smrznutog fazana,,, nego sa takim biti u lovu!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju