Lovna kinologija > Lovne pasmine

Engleski seter

<< < (103/165) > >>

Neno:
 Djedovi i bake: Fuul (Ipo ut. "C"), Alba (Ipo ut. "B"),

Hrvoje to imamo rođake  ;D

To je problem sa seterima mislim da su svi na području Italije i Hrvatske u naj dalje četvrtom koljenu rod i eto sr _ _ a s zubalima pigmentacijom očiju i ostalim  >:(

seteri:
Dogadja se sve i svasta zato sto se ne prati genetika nego se pare psi koji bi mozda trebali dati "dobre" stence.Najcesce su to "vrhunski sljukari" manje vise poznatog podrijetla a nerijetko i nepoznatog.Mislim da nije bitno ciji je pas i koliko titula ima iza sebe ako nije iza sebe ostavio kvalitetnog potomka taj pas je samo iznimka i nista vise.Ni njegovi potomci isto tako nece dati nista kvalitetno  nego prosjek a najcesce ispod prosjeka.A potomci zive na staroj slavi svog pretka.Planiranje je put do vrhunskih pasa a kuja je baza i osnova svega a pas je samo nadgradnja. Cini mi se da je kod nas obrnuto za majku nitko ne pita nego je bitan otac. z10

Neno:

--- Citat: seteri - 28. 12. 2011. 14:21:54 ---Dogadja se sve i svasta zato sto se ne prati genetika nego se pare psi koji bi mozda trebali dati "dobre" stence.Najcesce su to "vrhunski sljukari" manje vise poznatog podrijetla a nerijetko i nepoznatog.Mislim da nije bitno ciji je pas i koliko titula ima iza sebe ako nije iza sebe ostavio kvalitetnog potomka taj pas je samo iznimka i nista vise.Ni njegovi potomci isto tako nece dati nista kvalitetno  nego prosjek a najcesce ispod prosjeka.A potomci zive na staroj slavi svog pretka.Planiranje je put do vrhunskih pasa a kuja je baza i osnova svega a pas je samo nadgradnja. Cini mi se da je kod nas obrnuto za majku nitko ne pita nego je bitan otac. z10

--- Kraj citata ---

Mislim da je sve to još kompleksnije, ali u kratkim crtama da.

A da ne spominjemo pse koji su na papiru nešto drugo nego što stvarno jesu  paci

seteri:
Mislim da je zelja za brzom zaradom dovela do toga da nam je kinologija takva kakva jest.Svi su na papiru potomci sampiona a na terenu govora o tomu.Imao sam i takvih pasa rodovnik da padnes u nesvijest kakvi su se veliki psi posebno traileri u njemu a stenci nose repove kao gonici,stila nigdje,plaasljivi na pucanj.Mogao bih jos o tome ali necu sad pazim gdje nabavljam pse i sad sam prezadovoljan s ovim sto vodim.Nije domaci proizvod i sve je cisto po pitanju papira i rada na terenu sve se poklapa.

hrvoje:
Pozdrav kolega Seteri! Tog psa je kupio moj prijatelj. Mislim da je bio kao štene 350 eura, a kuje 500. Mislio je na našem dalmatinskom kršu lovit s njim šljuke, al kako šljuka ima malo, pas nema što naći. Pas inače već sada ima velik radijus kretanja, i zaista, pas ne staje od jutra do mraka. S njim je nemoguće lovit u gustom kamenitom terenu. Ne možeš ga pratit. U lovištu di ja lovim ima dosta jarebice kamenjarke. To su nepregledni travnati tereni. Meni za takav teren baš paše pas radnik, velikog radijusa kretanja. I onda se ja i prijatelj dogovorimo i napravimo razmjenu. On meni dade tog setera, starog 8 mjeseci, a ja njemu brak jazavčarku, dva odstrijeljena zeca, domežanu vina i bocu rakije. I sad ću mu dati još dva zeca, a on će meni biper za tog psa. I tako je on prezadovoljan sa kujom, ja sa psom... Domežanu smo već popili, al nema veze, vina ima...

Meni je ovo inače prvi ptičar uopće. Ponešto znam o ptičarima, al sve u svemu, vrlo malo. Sad trenutno imam tri finska goniča, i lovim samo zečeve. Ima san tu brak jazavčarku za svinje, al svinje ima slabo pa računam, bolje ju dati tamo di ima svinje i usput dobit dobra setera. E sad, kakav će bit, vidit ćemo iduću sezonu. Šta ti misliš, po ovim papirima, oće li bit šta od njega?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju