Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
Solište
medicus:
evo ja danas napunio par solišta
fazan:
Mene su učili da sol koja je izložena u panjevima i time direktno dostupna divljači mora biti izmješana sa ilovačom.
SrndaćVlašić:
U panjevima je bolje sa ilovačom nego sama so, bar kod mene..
ja bi dodao još nešto iz mog iskustva: panj da nije tvrd, nego neki koji je več razmekšan i da nije ispod neke krošnje ili zaklona. Kod mene su puno aktivnija solila na koja direktno pada kiša nego ona koja nisu direktno izložena kiši
oliverl:
--- Citat: Bobi - 10. 07. 2007. 18:09:11 ---
--- Citat: Vanja - 10. 07. 2007. 17:34:41 ---Samo polako...To će svakako biti vrlo korisno. To radiš za dobrobit divljači i to je za svaku pohvalu d4
--- Kraj citata ---
Da nadam se i za dobrobit svih mladih lovaca, koji su kao i ja naisli na nedostatak znanja, a stara garda se drzi nekih svojih zakona i prezatvoreni su prema novim stvarima... :)
--- Kraj citata ---
Evo da opet malo otvorim ovu temu!
Radi se o sljedećem, u lovištu imamo dosta (čitaj sva) starih solila sistema PVC cijevi. Kako smatram da plastiku nije lijepo vidjeti u prirodi nas nekoliko mladih lovaca bi te cijevi željeli zamjeniti sa drvenim solilima. S obzirom da je nekim našim "starijim" i "iskusnijim" lovcima baš svejedno pvc ili ne i kako sve to u prirodnom okruženju izgleda željeli bi ih malo "bocnuti" i napraviti ne umjetnička djela ali da to ipak na nešto sliči u nadi da i njih potaknemo na razmišljanje.
Iz tog razloga bih želio da postate slike, skice, nacrte i sl. malo "ljepših" solila kao prijedloge za izradu!
Hvala unaprijed!
fazan:
PVC cjevima nema definitivno mjesta u šumama.
Svako solište koje je u panju ili u drvenoj kutiji dobro je ako je na mjestu gdje ga divljač prihvaća i ima mira za unos soli u organizam.
Sama izgled po meni nije najbitniji , već kvaliteta izrade da ne vire čavli i da stranice kutije ne budu hrapave.
Možda je važno za napomenuti da bi bilo dobro koristiti bakrene čavle za spajanje kutija , jer obićne sol izgrize za dvije godine.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju