Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
HERCEGOVAC:
Pozdravljam kolege a posebno stručnjake za cijenjene barake naime dosad sam imao posavce,istrijenere,terijere i nisam imao nikad velikih problema, a sad imam jednu barakusu kojoj je nekih 14 i po mjeseci i ona sve slusa to je čudo jedno sto se tiče van lova, al neće da krene da goni jednostavno je ne zanima koliko sam ja vidio trag u lovu čuje kerove da gone ona ništa ne reaguje na to samo bi se igrala sa drugim kerovima pustao sam je i ujitru ranom zorom i naveče al nista e sad jel tu treba jos čekat da ker sazrije to neznam da napomenem da je od vrlo radnih roditelja cijenjene kolege šta da radim
kamičanin:
barak najkasnije proradi ali onda je nenadmašan d4
HERCEGOVAC:
--- Citat: kamičanin - 09. 02. 2010. 22:44:05 ---barak najkasnije proradi ali onda je nenadmašan d4
--- Kraj citata ---
Koji im je krajnji rok starosti da prorade da znam odprilike uz redovno izvođenje,jer vidim da neki kreći i sa 7,5 do 8 mjeseci bar tako citiam na frumu zagi zagi
Pepi18KA:
mislim da to nije strogo određeno...moj otac je pred dvije godine kupio njemačkog goniča i sa 6 mjeseci je već gonio srne i zvonio po šumi...po 15 min ga nije bilo...vraćao se tragom i uvijek me pronalazio...sa godinu dana je svinje tjerao na veliko...uglavnom rano je proradio i već sa godinu dana bio jak,snažan...pravi radni pas...a sad imam kopova...i tek sa godinu dana je proradio i počeo tražit kako se spada...
lovacpd:
--- Citat: HERCEGOVAC - 10. 02. 2010. 14:15:05 ---Koji im je krajnji rok starosti da prorade da znam odprilike uz redovno izvođenje,jer vidim da neki kreći i sa 7,5 do 8 mjeseci bar tako citiam na frumu zagi zagi
--- Kraj citata ---
Nema pravila, cak i uz redovno izvodjenje!
od kako sam poceo ici oko lovaca i u lov, gledao i imao sam stence razlicitih rasa sa 4 mjeseca kako gone zeca i to onako pravo 20-tak minuta u prirodi, a isto tako neke sam vodao do godinu i po....dok ne protjeraju
Ali moje skromno iskustvo je da onaj koji rano krene rano i prestane iz bilo kog razloga
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju