Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (42/61) > >>

vajo:
Da malo zaživimo temu, imam posavca, star ja skoro 3 god, već sam pisao tu o njemu, naša početna iskustva. Kako sada stvari stoje, pas umjesto da napreduje on nazaduje i imam osjećaj da totalno gubi interes za lov, problem je u tome da u zadnje vrijeme gotovo svaki put pobjegne doma, recimo jutros, izašli smo van i nakon kratkog pretraživanja udaljio se o otišao doma, u subotu je digo zeca otprlike nakon 20 min gonio ga je skoro pola sata, kad se je vratio tražio je još nekih pola sata i onda se naravno uputio doma. To je postalo pravilo i mislim da mi je trud uzaludan te da sam potrošia ovih 2.5 god bez vidljivih rezultata, uvijek sam mislio pošto je muško da mu treba malo više, a sada razmišljam kako je preostalo samo jedno jedino rješenje!!!
(ako je netko imao sličnu situaciju) ?

panj:
Provaj ga ne puštavat deset dana pa onda izađi sa njime u teren i vidi kako se ponaša.

lovacpd:

--- Citat: vajo - 03. 03. 2010. 11:58:48 ---problem je u tome da u zadnje vrijeme gotovo svaki put pobjegne doma, recimo jutros, izašli smo van i nakon kratkog pretraživanja udaljio se o otišao doma, u subotu je digo zeca otprlike nakon 20 min gonio ga je skoro pola sata, kad se je vratio tražio je još nekih pola sata i onda se naravno uputio doma.

--- Kraj citata ---
Da li si ga ikad ostavio na terenu i vratio se kuci u pocetku obuke???
90% da je to u pitanju, pas mlad ostavljen sam na terenu par puta i navikao da se vraca sam kuci
rjesenja skoro da i nema na terenu blizu kuce, ali na drugim terenima gdje se odveze autom recimao normalno bi trebao da radi, prati gazdu i ako ostane da bude oko mjesta gdje je pusten

vajo:
Ma probao sam svašta, e ne ga puštat više dana, pa nekoliko dana uzastopce, i ič sa autom 4-5 km i uvijek isto, dok mi je na vidiku je ok, a onda uđe u grmlje ili šumarak i na drugoj strani izađe i uputi se doma ili u selo, sad ga skužim po ponašanju kad se sprema, ali ne mogu ga svski put zaustavit, a šta se tiče toga da sam ga ostavljao u obuci da pa da mu je prešlo u naviku, to nije sigurno jer sam uvjek pazio da ga čekam i da skupa idemo doma, moran reč da je poprilično rano pokazivat tu manu na način da bi bio odlaprda u selo 15-20 min ali bi se uvijek vračao i doma smo išli skupa, mislia sam da če ga to proć ali postalo je gotovo pravilo i najgore je da se više ne vraća nego me čeka doma ili luta po selu. Šteta jer je onako "zgodan" ali mislim da mu je to jedina vrlina.

zelenadolina:
Kolega Vajo ,po meni taj pas tebe ne prihvaća i ne želi surađivati s tobom,možda kad promjeni vlasnika promjeni i ponašanje.Pozdrav.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju