Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (43/61) > >>

Zbrka:
A neki psi jednostavno NISU za lov... z5

peca:

--- Citat: STARI AVDZIJA - 03. 10. 2009. 21:52:06 ---malo u početku ali ne u naseljenom mjestu,ne uvijek na istom prostoru i po mogučnosti mijenjati kuniče(različit individualni miris)bitno u kasnijoj obuci,nemoj podržavati psa kad goni mačku(ali ga nemoj ni kažnjavat)odvedi ga šuteći ispod stabla gdje je mačka i tek kasnije ponovo pusti a ako to uspiješ sa kunom ili divljom mačkom kao s domačom mačkom onda znaš o čemu se radi kad oblajava ispod stabla i  d7 just z1

--- Kraj citata ---

upravu si bio za divlju mačku našao je jednu i odstrjeljena je  z10

HunterBiH:
treba mi savjet za malog trobojnog goniča. naime neki lovci mi savjetuju da ga u gater nepuštam prije godinu dana dok neki tvrde suprotno. Ako neko može da mi iz iskustva kaže ponešto.
Psić je jako oštar i bojim se za njega. evo i njegov prvi kontakt sa Veprom tek mu je 7 mjeseci !

SEJFO:

pozdrav!!! d4

kolega tu oko puštanja u gater, može se pričati priča i priča, al je teško biti pametan i dati nekom neki pametan savjet,,,,svaka se pasmina od druge pasmine pasa razlikuje po nečem, što laici možda i ne primjećuju, a iskusni kinolozi razlikuju. NPR. Svi goniči rade istu stvar ,,, neki na jedan,,,neki na drugi način,,,al im je zajedničko da gone. Laički gledano posavci, istrijaneri, trobojci, prorenu nekoliko mjeseci prije npr. od balkanaca i baraka  ,,, ovi prvi se kod nekih ljudi u stvari "ONI" ih deklarišu u pametnije pse,,,kao prije skuže šta im je raditi,,,, ;) ;) dok ovi drugi što imaju ove malo "tvrdoglavije" kažu jes da  ovi kasne al su kao bolji,,. sto ljudi sto ćudi,,,,, veliku ulogu bez obzira na rasu ili ti pasminu imaju stečene nasljedne osobine,,,kod pasa,,, pa se i te linije prate kod istinskih odgajivača.
tebi savjketujem da samo ti (to je moje mišljenje) trebaš učiti o svom psu, očiti-od njega i ti učiti njega da lovi,,, pusti babje priče niko  ne treba znati poznavati tvog psa bolje od tebe nit ga učiti da lovi- tvoj pas tvoja briga-tvoja obuka..,,, ja  naprimjer nisam prevelik ljubitelj gatera,,, iz više razloga,,a reći ću samo jedan najbitniji.....pas u gateru stiče jednu lažnu sliku o DS i u prirodi nastrada od pravog divljaka,,,,jer su gaterske DS navikle na lajanje i ganjanje,,, i to im dođe skoro normalno,,,,al ga divljak raspara u sekundi jer se bori za svoju egzistenciju.  Znači voditi mladog psa u gater samo povremeno da  upozna miris i izgled,i istrajnost-donekle--,a ne stvarati mu naviku na gater.
jer ćeš ga ubrzo izgubiti,,,,,,,u lovu!!!
koliko mogo-pomogo!!! zagi

lovacpd:
nadji ti neku veliku krmacu u gateru koja hoce da nabije psa pa ga pusti..... i naravno ti i svi ostali odmaketi se daleko....
ovako na lancu, drzi ga gazda, bodri ga, naravno da je ostar a jos vidi zicu...to mu samo poslije moze odmoci....
ja pse pustam relativno rano ali odmah u gater i ne ulazim ne prilazim kako se ponasa ponasa....ako ne lane opet dobro, a ako lane ja narastem

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju