Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
IPO
Radan:
HKS ima listu koliko je bilo utakmica tipa IPO koliko je pasa pristupilo kolko je položilo i koje nisu održane evidenciju ne vode LD nego KD .
madhunter:
IPO je Ispit uročenih osobina, znači te osobine su uročene one se ne mogu utrenirat. Kroz par izlazaka na polje uročene osobine se bude i pas pokazuje onoliko koliko mu je majka priroda i genetika dala.
Oko poklanjanja Ispita je nepotrebna svaka diskusija! Vi u Dalmaciji imate jako puno zeca pa mi nije jasno što će vam gaterč
dean:
--- Citat: Radan - 27. 12. 2007. 15:50:42 ---HKS ima listu koliko je bilo utakmica tipa IPO koliko je pasa pristupilo kolko je položilo i koje nisu održane evidenciju ne vode LD nego KD .
--- Kraj citata ---
HKS ima listu prijavljenih utakmica, koje se iz ovih ili onih razloga ne održe ili odgode. A nigdje ne piše koliko je pasa izašlo, koliko ih je položilo i čijeg su vlasnika. Znaju pisati neke činjenice u glasilu HKS-a ali su daleko od stanja na terenu. Stalno se piše kako su svi psi pokazali zavidnu razinu nagona i uročenih osobina, a ja sam bio svjedok da pas položi ispit za goniča bez gonjenja zeca, da terijeri dobivaju ocjene iako se boje mraka ili njih lisica hvata, a ne obrnuto ili još gore, dobivaju ocjenu za vodoljubivost a skoro se utopeč!
dean:
--- Citat: Radan - 27. 12. 2007. 15:50:42 ---HKS ima listu koliko je bilo utakmica tipa IPO koliko je pasa pristupilo kolko je položilo i koje nisu održane evidenciju ne vode LD nego KD .
--- Kraj citata ---
Namjerno sam napisao koje LD je održalo pojedini ispit, jer kako je moguće da se iz godine u godinu održavaju ispiti na nekim terenima gdje nema divljači a psi polažuč! Znači kritika ne ide samo KD nego i LD.
madhunter:
Lovačka društva nerado ustupaju teren za održavanje Ispita, bilo kojeg tipa. Uglavnom u lovačkim društvima neznaju što točno treba pas raditi, pa se boje da im psi ne pojedu fazana il zakolju zeca!!!!Ako se več dogovoriš za teren uz naknadu sretni su da si što prije gotov i da što prije odeš.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju