Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
IPO
dean:
IPO- Ispit prirođenih osobina. Pas treba pokazati ono kaj mu je dala majka priroda (prirođene osobine), a ono na čemu ti možeš raditi je njegov kontakt sa tobom-vodičem (poslušnost). Sigurno negdje na netu možeš naći pravilnik za IPO ptičara, podskupina otočni ptičari i tamo ćeš vidjeti kaj se sve kod pas ocjenjuje.
Moraš između ostalog biti član i kinološkog društva (automatski i kinološkog saveza), a ako je ekipa prava onda im nije problem izać s tobom i tvojim psoma na teren da se malo uštima i psa i tebe. Jer ipak svi smo ljudi, svi griješimo, a najbolje nas vidi netko tko gleda sa strane!
Samo hrabro i čim više izlazaka na teren, a prije toga čim više vježba poslušnosti. d4 z10
Kljunko:
Mirnoća na pucanj može li se uvježbati petardicama ili startnim pištoljem 2p ?
nazime:
Petarde i petardice zaboravi. Startni pištolj da. Prvo iz daljine dok je pas zaokupljen igrom, a postupno prilaziti sve bliže. Onda nakon startnog pištolja pucanj iz sačmarice, a na kraju može i iz karabina.
STARI AVDZIJA:
--- Citat: nazime - 02. 01. 2009. 15:03:30 ---Petarde i petardice zaboravi. Startni pištolj da. Prvo iz daljine dok je pas zaokupljen igrom, a postupno prilaziti sve bliže. Onda nakon startnog pištolja pucanj iz sačmarice, a na kraju može i iz karabina.
--- Kraj citata ---
potpisujem ovo i takođe potvrđujem upotrebu petardi zaboravi to je bože sačuvaj za pse,vidim kolege neke to prakticiraju u lovu na d.s. kao pomočno sredstvo za istjerivanje d.s.Po mome mišljenju niti je etički lov niti dobro za pse koji tu rade a neka se niko ne ljuti mislim da je "inovacija"nekih mlađih lovaca koji su brzinu življenja prenijeli i u lov i lovstvo.Što brže do cilja. uf
HunterDon:
Evo, da ne otvaram novu temu, imam pitanje, a tiče se i IPO-a...
Kako izgleda pravilno aportiranje? Kad pas donese pernatu divljač, može je sam pustiti ili mora sjesti i čekati zapovjed vodiča... znači, drži divljač u sjedećem položaju tako dugo dok mu vodič ne naredi da pusti...? d7
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju