Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Odjeća
Kamuflažna oprema. Da ili ne?
Štef:
--- Citat: hunter - 04. 01. 2008. 14:31:07 ---Ma ljudi kad se obucete u kamuflaznu opremu divljac vas bukvalno nagazi, a patke i guske slijecu na cijev od puske! Puska vam ni netreba hvatate zive i jos birate trofeju ovu hocu ovu necu! ;D
Imam savjet za lov Srnjaka ako nekog interesuje kamuflaza prva liga;
"okrecite dupe u bijelo glavu nabite u zbun a kad vas srnjak zaskoci samo ga uhvatite za rogove"
--- Kraj citata ---
;D ;D ;D
Slažem se Hunter, još eventualno guzu namazat da lakše uče.
Osobno sam protiv maskiranja,koristim isključivo zelene ili smeče lovačke boje i smatram da bi svi se tak trebali oblačit. Pa nismo vojni snajperisti da ti rodna gruda ovisi o tome hočeš divljač puknut ili ne. Budi pravi lovac i zaštitar prirode u svakodnevnom životu a kad si u lovu pokazat da imaš poštovanja prema divljači, prirodi, kolegama...
Takvim načinom odijevanja samo daješ "štofa" onima kaji nas i danas pokušavaju ocrnit.
hunter:
Ma nemam ja nista protiv ljudi koji nose maskirno i sam nosim jer sam u tyakvoj sredini i nenmam gdje kupit zeleno ovdje. Ali netreba ni uvelicavati maskirne uniforme, divljac najprije uocava pokret a onda sve ostalo.
Uniforma je stvar ukusa, moj ukus je jednobojno zeleno ili smedje to volim i to mi je nekako vise lovacki, ali opet kazem neko voli ovo netreba mu zamjeriti. Samo netreba preuvelicavat te maskirne uniforme jer imam iskustva sa njima, najvecu ocjenu cu dati bijeloj kad je snijeg pogotovo u lovu lisica, a ovo ostalo je stvar ukusa svakog lovca!
Kobra Kob!
Kaligula:
Očito me neki nisu razumjeli.
Ja sam za upotrebu kamuflažne opremea ne maskirne uniforme.
Postoji razlika izmeču ta dva kompleta opreme.
Snježna kamuflažna oprema je takočer dio toga,i meni jako draga.
Neka svatko odjeva što voli ali ja još uvijek ne znam dali je to u skladu sa našim zakonom o lovstvu.Znači kamuflažna oprema.
MAUZ:
Ovo je pitanje pristupa lovu... Ja sam uglavnom u zelenom, jer uglavnom lovim na takav nacin, znaci zeleno sa markerima.
Kada lovim kao sto rekoh, patke, guske i lisicu cekanjem ili vabljenjem, nosim kamuflazu.
Cinjenica je da ta divljac uocava pokrete, najvise puscane cijevi, ali ce je prije odbiti jednolicna figura zelenog lovca, nego li kamufliranog.
No, svako po svom ukusu, skladno Zakonu i moralnim normama!
Tihomir:
Ja nosim zeleno,ali mislim da je ta kamuflažna oprema prva liga,gledao sam lov lukom i lovcima uvelike pomaže ta oprema. Tradijija je zeleno,ali zašto ne probati,kako se isprobava razno oružje ili streljivo,treba probati i ovo.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju