Optike i nosači > Optike
Deon MARCH optike (Japan)
Goran:
Evo pitanja pa objasni kako je izgradjen i od cega se sastoji FFP system, kako je postignut 10x zoom na March i koji su glavni problemi izrade takvog mehanizma na velikim rasponima povecanja i kako se izracuna opticka duzina izmedju elemenata. Mene to jako zanima i vec dugo cekam odgovor.
Lazar:
--- Citat: perop - 30. 07. 2013. 23:01:34 ---
Autor: Lazar
« : Danas u 22:43:59 » Umetanje Citata
jebes performansu kad u sumrak nemozes da prepoznas jel ds il panj
Lazare to nije baš tako, neki američki vrhunski optički stručnjaci kažu da Deon March imaa staklo ravno Swarovskom pa tvrde da je čak i bolje. To je ipak stvar ukusa i ocjene optičkih stručnjaka. Što misliš kako bi li ova optika dobro došla za lov divokoze, srnjaka, muflona i dr. dakle tamo gdje treba potegnuti daleko.
Ćudi me da veliki Zeiss ima samo povećanje X4 to je stvarno skromno za ovog optičkog giganta.
--- Kraj citata ---
to za pucanje na daleko dal je dobro mozda ti odgoviri specijslac hunter log range goran iz down under ovdje u germaniji se to slabo radi a o propustljivosti svjetla po noci i u sumrak nemoze sa swarom i zaisom , ovo ti pisem iz licnog iskustva a ne sa googla a vjerujem da je i zeiss u mogucnosti napravit veci zum al zbog cega bi bilo potrebno , neznam vecinu ds sam odstrijelio od 30 do 60m a srneca divljac 100-150 m i neznam cemu bi mi sluzio zoom od 10x
perop:
Ja sada noću pucam Docterom ali kada za to dođe vrijeme staviti ću ovog japanca.
Lazar:
--- Citat: Goran - 30. 07. 2013. 23:02:05 ---Evo pitanja pa objasni kako je izgradjen i od cega se sastoji FFP system, kako je postignut 10x zoom na March i koji su glavni problemi izrade takvog mehanizma na velikim rasponima povecanja i kako se izracuna opticka duzina izmedju elemenata. Mene to jako zanima i vec dugo cekam odgovor.
--- Kraj citata ---
pa procitaj na googlu pise ti sve , sta cu ti ja objasnjavat , hao , il da prvo ptocitam na googlu pa da ti onda napisem
Lazar:
--- Citat: perop - 30. 07. 2013. 23:10:39 ---Ja sada noću pucam Docterom ali kada za to dođe vrijeme staviti ću ovog japanca.
--- Kraj citata ---
samo gledaj da stavis dobru svenk montazu kad krenes na ds da mozes zacas ponovo stavit doctera
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju