Streljaštvo > Streljane

Streljane

<< < (14/25) > >>

pepi2:

--- Citat: Schultz and Larsen - 23. 04. 2015. 12:45:45 ---Mislio sam na fazana i njegovo drustvo...a moze i bilo ko da odgovori...mislim po pitanju kako provjerajete i sta? Stanje oruzja ili sposobnost lovca pogoditi snjaka ili sada vec u koju papirnu metu pucate.

Za one koji ce da love srnjaka, jelena, irvasa i losa, kod nas u zemlji je obavezno odpucati minimum 30 kom. karabinske municije, pred komisijom koja to u iskaznicu opecati, kal. se isto navede i onda se puca u metu irvasa 5 kom sp metka koji trebaju da su u krugu vitalne zone na 100m..i tek onda u lov. .Puca se lezeci, klececi ili stojeci(ovo ako si dobar frajer ;D)Inace, prije toge se ne moze legalno loviti...svake godine.

Ako lovis sa vise karabina, onda se to sve isto radi sa svakim karabinom.

--- Kraj citata ---
Cudna neka zemlja gss ,kod nas si lovac cim uplatis 300kn i veselis se ko beba zvecki , markici koja ti dodje 22 travnja a sezona je pocéla 1.

leon:

--- Citat: deeejan - 23. 04. 2015. 13:54:14 ---Kod nas je praksa u vecini, iz sjedeceg stava sa naslonom...

--- Kraj citata ---

Tako da. Proba je 1x godišnje, obavezno. 3 rupice treba napraviti u krug 15 cm na 100 m.

HS-2000:
Ja sam u dva lovačka društva i nitko ništa ne govori o upucavanju karabina ili provjeri karabina na srnjaka...
Užas uf

mbiloglav:
ne daj bože da te kod nas uhvate da pucas iz karabina.ode oruzje zagi

fazan:
Prroba se oružje  , a ne lovac !
 Ja imam kolega koji su kupili PPU ranih devedesetih , dođu na streljanu , pogode siluetu srnjaka i nema sretnijih od njih . To što do iduće godine ne uzmu pušku u ruku , njih ne opterećuje. Sukladno našem  pravilnku dobiti će za Božić malo mesa ,društveni kalendar , majcu s logom društva i opet ću se vidjeti s njima na godinu kada će imati oružje u ruci.
 Da se vratim na bitak ! Loš strijelac s dobro upucanom puškom  , daleko je bolji od  "majstora " čija puška nosi  kojekuda !

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju