Streljaštvo > Tehnika gađanja
Grupa pogodaka bez naslona
Zoran:
--- Citat: Ry1 - 13. 03. 2009. 11:52:58 ---Taj trening na suvo...to je kao da trenisras sex sa tarabom
--- Kraj citata ---
jedino šta mozeš postici jeste da budeš malo brži na zatvaracu,,,
u tom trenigu,,,,,
pic
proof:
Želi li netko pohvaliti sa svojim rezultatima?
Goran:
Tek sam vidio temu. Odlicna ideja magwin iducu nedjelju idem na streliste pa cu probati i uslikati i poslati bez obzira kakav je rezultat. Dobro je znati jer ce sigurno zatrebati. Ne lovim na nacin kako se lovi kod kuce nego slobodno loviste: vozim nekad satima od dobre loge do druge, trazim vodu ili mogucu lokaciju, vidimo divljac trka pridji blize, klekni ili lezi, nekad stojeci ili u raskoraku pa gadjaj. nekad hodamo satima po vrucini ili kisi preko brda trazeci od vjetra Volim pucati iz klececeg stava jer je siguran i jednostavan ali stojeci moze dati bolji pregled terena ali i vece grupe nego klececi. pripremam se za lov u planinama i treniram pa ce mi ovo dobro doci da probam jer ovo je dio lova. nekad lovim iz zasjede s kakvog povisenja ili brda i okolo cistim sto dodje u prihvatljiv domet pogotci su puno sigurniji. Jodan moj prijatelj vjezba 10 sklekova pa opali metak i tako sve dok ne ispali 5 komada. Gledali smo i kako vise radi sklekove meci su sve losiji. teska vjezba za preciznost ali opasno dobra. Ponekad mi se cini da sam prestar za to. Trcanje uz brdo me ubija jer mi je kondicija oslabila pa kad izletim na proplanak srce u grlu pa nikako smiriti cijev a divljac odleti iza brda dok ja to sredim. Kad cekam u zasjedi puls nizak sve klizi i cistim skoro sve sto vidim. Dobra tema i ispit - jedno mjerenje koje ce me usreciti ili ubiti u pojam- vidjecemo....
Neno:
Sorry narode s _ _ _ lo me ovaj vikend provat ču slijedeći puknut pet komada bez naslona.
magwin:
stojeći položaj je dobar i iz sigurnosnih razloga, pogotovo u ravničarskim lovištima i u lovu prigonom!
logično je da je putanja zrna (pogotovo sačme) opasnija za okolinu iz klečećeg ili ležećeg položaja. iz stojećeg postoji i mala mogućnost rikošeta, zavisi opet od terena ali ipak je sigurniji jer nikad neznaš tko je u šumi ili u blizini bilo kojeg terena.
to me je učio jedan stari lovac dok smo išli u pirš i jednostavno mi "usadio" tu osobinu da uvijek pucam iz stojećeg položaja.
jedino sa čeke sam sa naslonom u klečećem položaju.
zato treba misliti na "siguran hitac" ne samo zbog divljači nego i drugih opasnosti.
najviše volim pirš i nakon nekoliko km. je i puška teška, dalekozor a kamo li i ranac a još i štap-malo je previše...
nikad nisam upucavao pušku iz stalka nego samo sa naslonom i onda slijedi obavezno par serija bez naslona i stvarno sam loš strijelac jer nemogu staviti 5 kom. u grupu manju od 20 cm. na 100m.
zbog svega ovog mislim da je bitno biti precizan bez naslona i stojećeg stava.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju