Streljaštvo > Tehnika gađanja
Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?
SrndaćVlašić:
NASLON
Naslon je uvijek bitan.Malo je lovaca koji uspješno gačaju na veče daljine bez naslona.To su pravi znalci.Ja nisam jedan od njih...
Uloga naslona je jednostavna,da smiri njihanje cijevi.Kakav čemo naslon odabrati ovisi o stavu u kojem se nalazimo dok gačamo.Ako je to stoječi stav,onda će najbolje poslužiti lovački štap, a možemo se osloniti i na stablo,kolegino rame i sl.I za druge stavove se može pronači podesan naslon (govorim o gačanju u lovištu, ne na strelištu). Na jednom od mojih omiljenih mjesta za čekanje srndača gdje čekam iza neke ograde koristim ogradu kao naslon. Naslon sam po sebi ne jamči dobar pogodak. Treba ga i ispravno koristiti.Večina nas nema moderne puške sa "floating barell" cijevima pa treba voditi računa o tome koji dio puške se stavlja na naslon - da ne bi dobili prebačaj ili podbačaj. Naj podesnije (u stvari jedino pravo) mjesto je ispod ležišta metka, ni naprijed ni nazad.
Eto,kratko ali može biti korisno...
SrndaćVlašić:
Pitajte,komentirajte,dajte vaša iskustva... d6
medo:
Pogledajte ovdje malo
http://homestudy.ihea.com/shootingskills/05prone.htm
Treba se udahnuti duboko i onda dio izdahnuti ali ne sve(2/3 obicno)
Treba upoznati dobro okidac i naviknuti se na silu okidanja.
Ne razmisljaj o okidanju i neka te pucanj iznenadi.Misli kako zrno pogadja metu.
Nauci koristiti oslonce.
Budi jako samopouzdan u mogucnosti svog oruzja.
Pucaj kad si siguran da ces pogoditi te zanemari sto se dogadja oko tebe barem na 5 sec.
Najvaznije: vjezbaj sa zracnicom ili 22LR u svim pozicijama kad god stignes.
Ne divi se pogotku vec odmah pripremi drugi metak u slucaju da se divljac podigne.
Pucanje na stojeci izbjegavaj ali ako to cinis najprije nisani iznad mete i spustaj ciljanje do tocke u koju zelis pogoditi.Kad se ciljnik poklopi s tockom ciljanja pucaj bez oklijevanja.
Iskoristi potencijal i konfiguraciju terena sto bolje mozes.
Procjena udaljenosti je jako vazna te rangefinder dobro dodje.
Ovo je najkrace sto sam mogao,a sad Zoki i ekipa skacite po kuci i vjezbajte ;D ;D ;D
Zoran:
svaka cas medo fala ljepa na info ti si pravi info lovac :D :D :D :D
evo i par slika sa osloncom i bez!
ali u oba slucaja profesjonalci.
sta sam mislio reci nekom pase bolje sa a nekom bez
SrndaćVlašić:
Samo tako, hvala medo..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju