Streljaštvo > Tehnika gađanja
Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?
SrndaćVlašić:
Ima još jedan "fazon" koji ja ponekad koristim ako gačam iz stoječeg stava, a nemam nikakav naslon.Iskoristi se lijeva ruka kao oslonac.Okrenuti smo bočno prema meti,ali se ne nagnemo naprijed,več unazad.Nadlaktica lijeve ruke se privuče uz tjelo, a lakat se osloni na kuk (kost, oni deblji na što imaju..).Dlan lijeve ruke je otvoren, a prsti ispruženi.Palac na jednu, aostali prsti na drugu stranu.Puška se oslanja na vrhove prstiju (na jagodice).Neko jagodicu palca stavi ispod štitnika obarača,a neko neposredno ispred štitnika. treba malo vježbe,ali se isplati...probajte
dean:
Drago mi je da se tema razvila, ali ne bi li joj bolje mjesto bilo u streljaštvuč Ipak ovo ide domenu tehnika gačanja, bez obzira na to koje oružje se korišti.
medo:
--- Citat: SrndačVlašič - 20. 09. 2007. 08:36:42 ---Ima još jedan "fazon" koji ja ponekad koristim ako gačam iz stoječeg stava, a nemam nikakav naslon.Iskoristi se lijeva ruka kao oslonac.Okrenuti smo bočno prema meti,ali se ne nagnemo naprijed,več unazad.Nadlaktica lijeve ruke se privuče uz tjelo, a lakat se osloni na kuk (kost, oni deblji na što imaju..).Dlan lijeve ruke je otvoren, a prsti ispruženi.Palac na jednu, aostali prsti na drugu stranu.Puška se oslanja na vrhove prstiju (na jagodice).Neko jagodicu palca stavi ispod štitnika obarača,a neko neposredno ispred štitnika. treba malo vježbe,ali se isplati...probajte
--- Kraj citata ---
Ja sam taj sistem koristio dog sam gledao ove sa takmicenja zracnim puskama. To mi je bilo dobro do 8x57 ali sa 375 i 416 Rigby skoro sam se raspao ;D ;D ;D
Stvar je o fizickoj konstituciji strijelca.Meni je kuk malo nize pa koristim prsni kos.Inace svaki oslonac pomaze i treba se vjezbati sto vise sa osloncem.
SrndaćVlašić:
--- Citat: dean - 20. 09. 2007. 09:13:15 ---Drago mi je da se tema razvila, ali ne bi li joj bolje mjesto bilo u streljaštvuč Ipak ovo ide domenu tehnika gačanja, bez obzira na to koje oružje se korišti.
--- Kraj citata ---
Ne, ne bi joj bolje mjesto bilo u streljaštvu. Mi smo prvenstveno lovci, a svaki lovac MORA poznavati tehniku gačanja. Naj veča šteta u lovištu je ranjena i ne pronačena divljač. A to se dešava upravo zbog toga što su lovci ponekad loši strelci.
osim toga ovo je samo ukratko, da se bavimo baš streljaštvom bilo bi toga puuuno više (pitaj mede)
skyangel:
kad god je moguće. obavezno koristim oslonac. bilo to čeka, drvo, ili kolac ili slično. no kad oslonac izostane, kao što je medo več rekao, na nepokretnu metu odozdo prema dole i kad križ doče na mjesto gdje želiš stiskaš bez oklijevanja. što se tiče pokretne mete, poprati se od guzice prema glavi i u pokretu stisneš. znači nema pračenja držajuči križ na meti več iza nje par metara počneš i u jednom pokretu pucaš. bez oslonca je dobro uvijek imati remen na pušci jer možeš dodatno smiriti ruku tako da metneš lakat u remen i omotaš šaku oko njega jednom i stisneš na pušku. taj princip jako pomaže. kaj se tiče oslanjanja lakta na kuk, s malim kalibrima je to vrlo korisno, no ja to s 8x68 ne mogu izvesti jer mi ode i lakat i kuk u PM i lagano si samo sjednem na guzicu hehe ;D d6
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju