Streljaštvo > Tehnika gađanja

Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?

<< < (25/34) > >>

Hubert.ctg:

--- Citat: magwin - 28. 10. 2011. 22:53:35 ---
--- Citat: Hubert.ctg - 28. 10. 2011. 21:34:09 ---Niži nosači su i puno zdraviji od tunelskih  teaa

--- Kraj citata ---

pa možda si u pravu.samo me zanima ZAŠTO?  d1

--- Kraj citata ---

Kod tunelskih je velika vjerojatnost da dobiješ optikom po čelu, ako se zaboraviš pa cilajući mehaničkim ciljnikom glavu pomakneš previše unaprijed.  uf

magwin:
 happi pa ako se zaboravi kako se ta puška trza moguć je udarac i u direktno oko kad se cilja kroz optiku.  ;)

Goran:
Cini mi se da su radi o necem drugom a ne o losem punjenju. Svaka respektabila tvornica koja radi municiju ima i standarde pa se male razlike vidljive i vjerovatne jer ima puno razlicitosti i raznih faktora koji utjecu ali ipak ne toliko puno. isti metak iz razlicite proizvodnje moze napraviti razliku ali ne 20 cm na 100 m. Ono sto treba pratiti je gdje i kako grupira na meti i napravitit korekciju optike.

mpeca:
      Uzrok  kod  tolikog  bacanja  u  stranu  treba traziti  u  necem  drugome  a  ne  u  gresci  proizvodjaca  jer  se  sve  kontrolise i  to  temeljno. Pre  odlaska  u  lov  a i  na  streliste  treba  prekontrolisati  svoje  oruzje    u  prvom  redu  mehanicke  nisane   dali  postolja  imaju  lufta   isto  tako  i  nosace   optike  kao  i  samu  optiku  kod  okulara  .A  obavezno  proveriti  dali  ima  dovoljno  slobodnog  prostora  izmedju  cevi  i  kundaka  [  ako  rukom  mozes  pritiskom  na  cev  da  dotaknes  kundak  onda  je  slobodan  prostor  premali  i  treba  ga  prosiriti ] a  ako  je  kundak  drven   i  premazati    impregnacionim  sredstvom  da  ne  upija  vodu. Ja  koristim  kinesko  ulje koje  mazem  u  vise  slojeva .Uticaj  ima  i  vetar  kao  i  greske  kod  drzanja  i  okodanja.a   kod   gadjanja  optickim  nisanom  najcesca  greska   je   zbog   paralakse   koja  se  javlja   iz  vise  razloga  medju  kojima  i  zbog  toga  sto  je  optika  lose  montirana  zato  sto  nam  kundak  ne  odgovara   [prekratak , predugacak, los  oslonac  obraza  o isti  itd]
    Ja  za  svoj   psp  m76   koristim   SB   SBTGAME  KING  14,26 grama  i  njime  lovim  svinje  i  zadovoljan  sam  .Tim  metkom   sa  sijerinim  zrnom  sam  odstrelio  dosta   veprova  i  to  zimi  sa  slojem  smrznutog  blata  na '' panciru ''   pogodci  su  bili  najdalji  na  200  m   i  tada  sam  probio   vepra  od  desne  plecke   spreda  kroz  pluca  probio   mu  butnu  kost  leve  noge    i  ostavio  krvni  trag  na  snegu. Nijedno  zrno  nisam  nasao  celo  u  njima  osim  dve  kosuljice  dok  je  olovo  nastavilo  dalje  i  izlazilo  napolje.Najtezi  vepar  je  imao  230  kg   i  odstrelio  sam  ga  na  150  metara  pogodkom  u  vratni  deo  kicme    takodje  je  u  pitanju  bila  prostrelna  rana. 

evaeva:
Nedavno sam kupio dvije kutije Norma Vulcan 30-06, slučajno sam išao protrest metak kad ono gle čuda, u jednoj kutiji barut je sabijen do kraja i nema lufta između baruta i zrna tj, ne mućka barut dok u drugoj kutiji se osjeti luft između baruta i zrna.
Nisam išao probati dali nose jednako ali čini mi se da i neće jer je količina barutnoga punjenja različita :shok:.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju