Streljaštvo > Tehnika gađanja
Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?
Nosler:
--- Citat: skyangel - 20. 09. 2007. 14:26:11 ---kad god je moguće. obavezno koristim oslonac. bilo to čeka, drvo, ili kolac ili slično. no kad oslonac izostane, kao što je medo več rekao, na nepokretnu metu odozdo prema dole i kad križ doče na mjesto gdje želiš stiskaš bez oklijevanja. što se tiče pokretne mete, poprati se od guzice prema glavi i u pokretu stisneš. znači nema pračenja držajuči križ na meti več iza nje par metara počneš i u jednom pokretu pucaš. bez oslonca je dobro uvijek imati remen na pušci jer možeš dodatno smiriti ruku tako da metneš lakat u remen i omotaš šaku oko njega jednom i stisneš na pušku. taj princip jako pomaže. kaj se tiče oslanjanja lakta na kuk, s malim kalibrima je to vrlo korisno, no ja to s 8x68 ne mogu izvesti jer mi ode i lakat i kuk u PM i lagano si samo sjednem na guzicu hehe ;D d6
--- Kraj citata ---
Moj kolega je to probao sa 300WM i laganom puskom.Fino si je zasadio optiku u celo.. :o
SrndaćVlašić:
--- Citat: Nosler - 20. 09. 2007. 18:54:42 ---
--- Citat: skyangel - 20. 09. 2007. 14:26:11 ---kad god je moguće. obavezno koristim oslonac. bilo to čeka, drvo, ili kolac ili slično. no kad oslonac izostane, kao što je medo več rekao, na nepokretnu metu odozdo prema dole i kad križ doče na mjesto gdje želiš stiskaš bez oklijevanja. što se tiče pokretne mete, poprati se od guzice prema glavi i u pokretu stisneš. znači nema pračenja držajuči križ na meti več iza nje par metara počneš i u jednom pokretu pucaš. bez oslonca je dobro uvijek imati remen na pušci jer možeš dodatno smiriti ruku tako da metneš lakat u remen i omotaš šaku oko njega jednom i stisneš na pušku. taj princip jako pomaže. kaj se tiče oslanjanja lakta na kuk, s malim kalibrima je to vrlo korisno, no ja to s 8x68 ne mogu izvesti jer mi ode i lakat i kuk u PM i lagano si samo sjednem na guzicu hehe ;D d6
--- Kraj citata ---
Moj kolega je to probao sa 300WM i laganom puskom.Fino si je zasadio optiku u celo.. :o
--- Kraj citata ---
Upravo zbog takvih i trebaju ovakve teme..da nešto naučimo. Pgotovo mladi lovci kooji tek stiču prva iskustva sa oružjem. da je tvoj drugar pratio forum lovac,možda se to ne bi
desilo. Što više pišemo i prenosimo iskustva to će svima biti bolje. Mislim da na forumu nema osobe koja nije baš ništa naučila čitajuči postove...
Ja osobno bi više volio da se više javljaju mladi lovci i da ponešto i pitaju
Bobi:
Evo da i ja kazem svoje navike i kako su me ucili.
Kad god je moguce (srnjak) nosim sa sobom kolac jedno 2 metra koji mi sluzi kao oslonac za gadjanje i pomagalo u kretanju sumom, ako je prilika pucam i iz lezeceg stava s naprtnjace...
Osim toga koristim oslonac na ceki ili neko drvo ako nema nista drugo...
A ako bas nema nicega u blizini onda kao sto su neki rekli lagano krecem s puskom odozdo prema gore i cim vidim da sam s nisanom na mjestu pucam bez puno korekcije jer u tom slucaju sve pada u vodu...
SrndaćVlašić:
Još nešto...
Ruka kojom se vrši okidanje ne bi trebala da grčevito steže kundak.Stisak ne smije biti prejak. Povlačenje obarače ne treba vršiti naglo, to treba da bude lagan i konstantan pokret, sve do opaljenja. Treba i pripaziti da prst gura obarač ravno nazad, nimalo ustranu
Huntercro:
ma ajmo ljudi ma meni se promašaj desi uvijek kad požurim i polakomim se jer nakon nekoliko godina lova i pucanja ma nema tu više dobrih i loših stavova, lovac i puška su kao prst i nokat. svako nakon toliko goina zna jel mu puška paše ili ne paše. ako paše koristi ju ako ne ne
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju