Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (50/448) > >>

dean:
Upravo je čudno kako si se prepoznao u mojoj poslovici...

Goran:
Lazare ja te ne mogu nicemu nauciti ako ti to ne zelis. Ja ti mogu reci kako je kod mene i moje misljenje koje ti ne moras uvaziti ali ne moras ni vrijedjati. Labudove ostavi na miru nisu lovne vrste. Kod vas su lovista manja i uredjena i nacin lova je dugaciji sto je sasvim u redu sa mnom. I ja sam nekad nosio sol i sijeno i zito i pravio pojila na lovistima u mom drustvu. Radio sam to za ljubav prirode, divljaci , lova i drustva  kasnije sam skontao da sam to radio za neke guzonje.
Idem u NZL i lovimo nas cetvorica  u nacionalnom parku ( u kojem je dozvoljen lov) koji je velik 200000 hektara. Naravno da ne planiramo to sve obici za deset dana ali cemo loviti rubove jedne doline koja nam se svidja. je si li ikad dosao na  privatnu farmu od 1.2 miliona akri na kojoj zivi samo 8 ljudi permanentno. Zamisli loviti na takvom mjestu?  Nema ceka, nema pogona, nema sklonista samo ti tvoja puska, lovacka sposobnost i sreca da bude sigurno vrijeme i da se vratis kuci. Poslacu ti slike kad se vratim pa sam prosudi o cemu se radi. Evropljani i ovde zive! ja lovim sa lovcima raznih nacija i imam puno  prijatelja koje sam upoznao kroz lov. Uzivaj u svom svijetu i tvom nacinu lova ja cu tvoje procitati i ako mislim da je logicno prihvatiti i nadam se od tebe nesto nauciti. Ti sigurno imas neko lokalno znanje i iskustva koja mi mogu pomoci da se bolje snadjem i lovim na "Evropskim" terenima. Ne zaboravi i ja sam lovio tamo prije 25 godina pa ipak se neceg sjecam. Dobra ti kob i neboj se Australaca!
 zagi

HS-2000:
A znate onu "indijanaca(budala) i krivih drva najviše na ovome svijetu..." hao hao hao

Lazar:
ja labuda volim loviti ,a oni mladi su jos dobro ukusni  rostilj

Schultz and Larsen:
Jedna dio postova ce se pobrisati, a jedan premijestiti gdje spadaju. Tako da tema(e) bude pregledna.

Postoje dvije teme. Jedna je ova. Postoji isto tema "Streljastvo na velikim daljinama", gdje 2-3 covjeka pisu vec nekoliko dana.

Na ovoj temi ostaje LOV na velikim daljinama i o tome da se pise, a da se na
onoj pise o opremi, tehnici, puskama, kalibrima itd. vezano za
STRELJASTVO.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju