Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Lazar:
e sad obretite paznju na ovom prvom filmu kako se koncanica pomijera lijevo desno na divljaci pa mi sad recite jel on siguran gdje ce metak da pogodi divljac, riziko ranjavanja je veliki i kod ovod lovca na filmu iako je dobar i to radi svaki dan,
medo:
Lazare ovo su extremne daljine i rijetko ko puca na tako daleko medjutim ovdje se tvrdi da je i preko 100m daleko sto je glupost.
Istina,koncanica se mice ali mice se i pri ciljanju na 100m medjutim otkloni su manji. Ima ljudi koji "drhte" prilikom pucanja i cijev seta na sve strane pa opet pogadjaju vrhunski. To je samo zato sto strijelac koji poznaje dobro sebe povuce okidac u pravom trenutku.
Ipak ovome koncanica seta jako malo za 1000 yardi.
Nego sto kazes o grupi na 350 yardi sa 300WSM. Rekao si da je nemoguce ;)
Nosler:
Grupa od 1" na 350 yardi pri onom vjetru... step
Ne vjerujem u sve sto vidim na filmovima i to je to. sor
medo:
--- Citat: Nosler - 22. 03. 2009. 09:20:03 ---Grupa od 1" na 350 yardi pri onom vjetru... step
Ne vjerujem u sve sto vidim na filmovima i to je to. sor
--- Kraj citata ---
Slazem se da nije svaki video vjerodostojan niti da nije u pitanju montaza d4
Stvar je samo da li je nesto moguce ili ne ;)
Cesto puta na kamere i uz mete stavljaju extra senzitivne mikrofone pa i mali sum izgleda kao jaki vjetar. Osim toga ako je vjetar u ledja ili frontalan ne smeta,a cuje ga se jako.
Tesko je reci jel' nesto vjerodostojno medjutim moguce je da je sve istinito na video klipu.
dalm:
Nisam pobornik ovakvog lova, ali očito je da postoje osobe koje to mogu. Skidam im kapu. Najveći problem, po meni je, kad se gađa na daljinama do cca. 200 m ipak znaš di metak ide, donekle kontroliraš situaciju, manja je vjerojatnost ranjavanja i loših pogodaka ( e, ovo treba uzest s veeelikom rezervom, ima ih-nas koji i na 50 m gađaju plećku, a pogode zadnju lijevu nogu ).
Očito je da je uvijet dobro oružje, veeelika vježba i priprema, pa i sa svim tim, nema garancije da će odstijel bit uspješan. naime, već je pisano u nekoj temi, previše je faktora koji utječu na pogodak.
Medo, ma di si iskopao ovaj drugi? d4 Da sam sumnjičav, rekao bi da je pucao na daljinu od 20 metara.. d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju