Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Nosler:
--- Citat: enigma - 05. 03. 2009. 18:56:25 ---200m rasipa 4cm a na 300m rasipa 8cm....da ne idemo do 800m
Na 100 grupa od 2 cm,na 200 4 cm i 300 metara 8 cm?
Da li je pravilo da se grupe šire put 2 na svakih sto metara od vrijednosti prve grupe na sto metara ili ????
--- Kraj citata ---
Nije...obicno je gore....
josip89:
Ali recimo imaš ti streljiva ja mislim od ruaga ako nađem grupa od 3cm na 300 m 10 metaka
laufer:
d4 mene godinama privlači gađanje na velikim udalenostima te sam zaljubljenik istoga vježbam to oko 16 god učio o tome - škola- prakse sve do danas i uvjek nesto novo, Za pogodak preko 300 m več ulazi mnogo prirodnih faktora te zatim oružje-kalibar-zrno-punjenje-optika-stalak ili naslon za pušku čovjek tu se podrazumjeva psihofizička priprema-znati smiriti otkucaj srca-disana-kojim djelom kažiprsta povlačiti okidač-u biti pucanj bi vas trebao iznenaditi a ne da mislite sad će sad će okinuti jer tada su lošiji pogodci
još dodatne opreme mjerenje vlage-pritiska-temp-nad visina-vjetar -stav dali ležeči ili klečeči gdje i kako se drzi lijeva rukaitd.Neka me izvinu stručni u tom polju jer sam pisao zdravo s. da svi razumju.
U biti ja sam protiv odstrijela divljači preko 300 m opčenito jer smatram da to nije etički ima mali broj lovaca tko to može odraditi sa 80 postotnom sigurnošću.A za sve koji vole veče udaljenosti preporučam šta i ja radim streljana i razne mete koje pružaju po meni i veče zadovoljstvo za taj tip razonode.
ps-vježba i vježba zaboravih jako važno samo ručno punjenj municije za siguran rad,zrna ovise o tipu puške,težina o vrsti punjenja i daljini.
medo ti si stručna osoba pa ako sam nešto zaboravio nadopuni pozdrav
dalm:
Dobra tema! Svojevremeno sam na sličnoj napisao da se baš ne slažem s onima koji pucaju u divljač na daljinama 300+....Još uvijek mislim isto. Previše je nepredvidljivih faktora koji i ''siguran'' hitac mogu pretvorit u promašaj od ''metra''. Ali, kao što Nosler kaže, to je već za drugu temu, pitanje je etike, doduše, skidam kapu lovcima koji to mogu, i koji su bar 80%sigurni pri takvim hitcima.
Privlači me to, druga je stvar što se nebi usudio.
Pucanje u nežive mete....e to je već druga priča. Opsjednut sam time, da bar imam gdje provjerit i sebe i oružje....Također, na forumu su se vrtile slike ''nelovačkog'' oružja ( po prilično proizvoljnoj ocjeni visokomoralnih konzervativnih lovaca za koje je jedino lovačko oružje položara u kalibru 16, sa izrezbarenim motivima jelena ), dakle slike snajpera, većinom za vojnu uporabu, mišljenja sam da i o takvom oružju treba govorit, znalci bi nam mogli dat malo podataka....ima danas oružja koje graniči sa savršenstvom u preciznosti i izradi. I adekvatnih optika. I adekvatne municije.
Ajmo znalci!! Još jednom, dobra tema!
Schultz and Larsen:
--- Citat: lazar - 05. 03. 2009. 23:01:21 ---meni grupe na 600m sa mehanickim nisanom oko 5-6cm, jel ima ko savjet kako da smanjim grupu, kad je vjetrovito katastrofa nemogu da smanjim grupu ispod 10cm
--- Kraj citata ---
hao hao hao hao hao
Ima tu more da se napise.
Za pocetak ovako to izgleda kod mene. Gongovi su postavljeni na ovim daljianama.
Poligon lijevo
Poligon desno
Schultz d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju