Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Da G1 je bio 0.475 a ostalo kad dodjem na posao.
Goran:
Pepi da li na tom strelistu imas zastave? Koji kalibar i zrno koristis? Po polozaju zastave na vjetru mozes odrediti parametare ili vrijednosti jacine vjetra a i pravac je ocigledan.
Macak:
Decki svaka vama cast, al ja nebi pucao na te daljine. Kod mene zlatno pravilo do 150 m i u vrlo rijetkim slucajevima max. do 200m.
Traper.:
--- Citat: Macak - 18. 09. 2014. 12:51:58 ---Decki svaka vama cast, al ja nebi pucao na te daljine. Kod mene zlatno pravilo do 150 m i u vrlo rijetkim slucajevima max. do 200m.
--- Kraj citata ---
d4 to je lov. Ostalo necu da komentiram dr.i
pepi2:
--- Citat: Goran - 18. 09. 2014. 12:46:28 ---Pepi da li na tom strelistu imas zastave? Koji kalibar i zrno koristis? Po polozaju zastave na vjetru mozes odrediti parametare ili vrijednosti jacine vjetra a i pravac je ocigledan.
--- Kraj citata ---
Gorane karabin je slagan i upucavan iskljucivo za lov i na streljani koja je odlicno opremljena.Od prosjecno 100-tinjak godisnje ispucanih metaka iz njega 80-85 je u papir.Odmah da odgovirim Macku i Traperu slozen je ovako za planinski lov ako bi tebalo na daleko a bome ponekad dobro dodje i u nizini. Inace 90% mojih odstrela je groso-modo 100m daljina.Ali i s drugim karabinom.
Pri upucavanju lako je islo u 10 cm na 300m ali puskar mi je odmah skrenuo paznju da to na terenu nemora puno znaciti . >Ispred puske je mirno 150 m dalje pirka vjetar, puca se iznad neke kotline gdje je gusci zrak .. sve to ima utjecaja na putanju zrna.<
Eto nesto slicno mi se je i dogadjalo pri pucanju u papir i zato sam malo istrazivao i "otkrio" Magnus efekt.Uz vasu pomoc saznat cemo i vise . Mozda samo mala opaska da netreba gajiti velike iluzije o dalekom pucanju bez puno vjezbanja.Rekao to vec kolega Trazman.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju