Streljaštvo > Tehnika gađanja
Najpromašaj
Miro:
To ti je to, em ti pušku i ..... hao hao hao zagi
draganco:
Desava se ;D, ja jos uvek nikako da spakujem seriju od 10 bez promasaja ::) d7.
Nemoze svaka kugla da pogodi, ako bi pogodila sta bi bilo?
fazan:
--- Citat: draganco - 21. 12. 2010. 13:38:02 ---Desava se ;D, ja jos uvek nikako da spakujem seriju od 10 bez promasaja ::) d7.
Nemoze svaka kugla da pogodi, ako bi pogodila sta bi bilo?
--- Kraj citata ---
Možda zvuči čudno , no koji puta draže mi je u " bojevo brdo " , no u meso , ako nisam siguran gdje i kako bi to moglo završiti !
mpeca:
Otislo je vise veprova posle pucanja ubio sam se trazeci bar kap krvi ali nista. Jedan mi je jos pred ocima i pamticu tih pola minuta dok sam ziv. Naime jos par nedelja do zatvaranja lova a meni nestalo sbt game king od 14,26 grama. 6o metaka koliko mi sleduje godisnje je otislo sto u metu jer je posle padanja penjuci se po stenama trebalo proveriti dali je sve u redu sa optikom , sto pucajuci u lovu ,a te godine je bilo za to puno prilika. Jedan moj dobar prijatelj inace poznati hirurg kome sam se pozalio mi dade 12 sb od 12,7 grama. doduse imao sam nesto i ppu a i igmana ali sam nekako vise poverenja imao u sb.Odem na streliste i iz svog poluautomata ispalim po dva na 100 m . sa belotom sam imao najuzu grupu koja je bila samo prosirena rupa od prvog metka u samom centru . Odusevljen pogodkom i pun sebe sutradan po jakom mrazu i snegu sa ledenom korom probijao sam se do prelaza gde sam izdaleka video trag vepra koji je isao u dolinu i crno trnje.Na jednom mestu sam razgrnuo nogom sneg do trave [ da mi nebi krckao pod noge i odao moje prisustvo ]. Odatle sam kontrolisao dva prelaza i prtinama koje sam napravio mogao ako treba da pretrcim do njih.Lovocuvar povede kerove u dolinu i nedugo zatim zacuh lavez u mestu a zatim se kerovi razdvojise i jedan piskav glas koji me podsecao na glas njegove keruse podje uzbrdo od mene daleko nekih 250 m ali preko prevoja dole. Potrcah ali zakasnih nekih 50 m u trenutku kada sam se zaustavio zacuh kera koji u mestu dole u dolini laje vepra. Kroz glavu mi prodje misao gledaj sada ce da me zezne i prodje tamo gde sam bio. I stvarno ugledah vepra koji iz doline izadje na moju prtinu i iduci njome stade tacno na mestu gde sam razgrnuo sneg.Podigoh karabin nanisanih u vrat polako povukoh obarac prolomi se pucanj vepar se okrate i pravo prema meni nanize drugi ispred njuske treci obori u moju levu stranu na nekih 100m zbun ispravi se na slog cetvrti u uvo udje u crno trnje peti u plecku a zatim se zaustavi i ispravi na nekih 40 metara i ja mu u plecku opalih dva brza.Vepar ode u zbunje a ja da vidim koliko je krvario i da ga potrazim nadajuci se da je ubrzo pao. Kad tamo nigde ni kapi krvi , ni jedne jedine , rukom sam tamo gde je prosao sam rukom okretao sneg nebili nasao bar jednu kap .Nista. sve promasaji.U ponedeljak sam na strelistu ispalio poslednja tri metka svi su podbacili dobrih 30 cm. nasao sam tragove u snegu . Od 12 ja sam pogodio dva koja su zavrsila u nuli na strelistu a ostali su isli dole. Ode vepar kapitalac i ostavi me sa uverenjem da vise ne uzimam staru tudju municiju vec da pucam samo proverenu svezu.
evaeva:
Zanimljiva priča, ovakvih slučajeva zna biti često kada lovac jednom (obično jeftinijom) municijom upucava ili ide probati pušku, dobije dobre pogotke a sa skupljom i kvalitetnijom će u lov, kad tamo ista priča kao i tvoja. Zaključak, koristi jednu vrstu metka koji ti se pokazao najbolji.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju