Streljaštvo > Tehnika gađanja
Pad u vatri
zvedris:
e ovak,
nemojte generalizirat mladi lovci ovo, mladi lovci ono.....
ja sam mladi lovac.
ni u ludilu nisam pucao kad se nije moglo odstrijelit sigurno.
a nagledose i naslušo "starih" lovaca koji su izranjavali hrpu divljači i jer nije bila prilika za siguran odstrijel i onda se hvale s timjer su čuli da je njihova žrtva nađena kroz par dana (več napuhnuta i sl)
etičan lovac nemora nužno biti "stari", a mladi su svi usijane glave.
to se tak nemože i nesmije kategorizirat.
to je stvar individualnog karaktera osobe.
fazan:
Poštovani kolege zaglibili smo duboko u OT pa se idemo vratiti temi.
Molim nekog od mlađih kolega da otvori po meni vrlo interesantnu temu o odnosima i podjelama u društvima na stare i mlade , nove i stare članove , domicilne i dotepence i na sve ostale podjele kakvih ima ima na ovom našem lijepom kvrgavom Zapadnom Balkanu.
Živjeli!!!
PinzHunter:
--- Citat: fazan - 18. 02. 2009. 11:23:16 ---
--- Citat: skyangel - 18. 02. 2009. 11:00:59 ---Zato smo i pisali da smo dužni omogućiti divljači brzu i bezbolnu smrt. Mislim da je ispravno tome težiti. Zakaj bi se divljač mučila bespotrebno? Normalno da puno toga ovisi o uvjetima. Ali, ako već imaš uvjete i to ipak ne učiniš, to mi nije nimalo lovački ni etički.
--- Kraj citata ---
Lovstvo i i etičnost se razvijaju cijeli život , no moram na žalost primjetiti da nekim članovima ovog cijenjenog foruma treba ponoviti gradivo.
--- Kraj citata ---
i zbog toga ovaj forum gubi "glanz" jer se pojedincima dopusta da se izivljavaju i negiraju lovacku etiku.
skyangel:
--- Citat: fazan - 18. 02. 2009. 11:43:54 ---Poštovani kolege zaglibili smo duboko u OT pa se idemo vratiti temi.
Molim nekog od mlađih kolega da otvori po meni vrlo interesantnu temu o odnosima i podjelama u društvima na stare i mlade , nove i stare članove , domicilne i dotepence i na sve ostale podjele kakvih ima ima na ovom našem lijepom kvrgavom Zapadnom Balkanu.
Živjeli!!!
--- Kraj citata ---
Tema već postoji, ali dugo u nju nitko ništa nije napisao...
http://forum.lovac.info/index.php?topic=2712.15
Kaligula:
--- Citat: fazan - 18. 02. 2009. 11:43:54 ---Poštovani kolege zaglibili smo duboko u OT pa se idemo vratiti temi.
Živjeli!!!
--- Kraj citata ---
Ak mogu birati biram domicilne mlade i stare lovce koji se znaju ponašati i kojima lovačka etika ima puno značenje.
Svakako bi izbjegao loviti sa lovcima koji "gađaju gdje stignu,bitno da je dobio" i nije im bitno što je divljač loše pogođena jer to su "šupljače".
Taj bahati,prepotentni stav i odnos prema divljači sve lovce dovodi na loš glas i pruža zelenima "streljivo" s kojim nas nemilice gađaju preko medija.
Svakodnevno se ( na žalost ) potvrđuje da novac,mogučnost putovanja i učestalog lova nisu garancija formiranja i stasanja etičnog lovca.
Kategoriziranje mladi i stari je nekorektno i nerealno ,jer ima i mladih i starih lovaca koji su vrlo korektni i vrlo ispravni po pitanju odnosa u lovu ali takav je odnos i na drugoj strani.
Ja svog mentora ne bih mjenjao za 153 druga lovca,makar je imao 60-ak godina.
On mi je bio onda uzor,danas mi je uzor i biti će mi u budućnosti , jer je pravi gospodin stare škole , koji jasno stvari postavlja na svoje mjesto,u lovištu i van lovišta.
Žao mi je što neki među nama nisu imali priliku učiti od takvog lovca,Gospodina i prije svega čovjeka.
Onda bi im možda pogled na kvalitetan odstrel , brzu smrt nešto značio.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju