Streljaštvo > Tehnika gađanja
Pad u vatri
Battue:
Slažem se sa Sky-om, i mislim da treba divljaci skratit muke i barem joj pokusat pruzit brzu i dostojanstvenu smrt makar je to i nemoguce izvesti ali ipak mi smo ljudi i nesto prvenstveno ljudsko pa onda lovacko u nama neda da ta divljac pati..
Dobru kob
Huntercro:
Brza i trenutna smrt u idealnim uvjetima da ali koliko je puta u lovu baš sve idealno?? E tu onda nastupamo mi sa pitanjem dal pucat ili ne, dal ovo zrno ili ne itd itd itd
Battue:
Da,ali recimo mladi lovci, zeljni pucanja pucaju na sve sto vide i tu nastaje problem ranjavanja i patnje divljaci i po par dana prije nego ugine.. Iskusni lovci nece ni pucat ako nisu sigurni barem 70% sigurnog odstrela a vjerujem i iskustvom su bolji strijelci..
skyangel:
Zato smo i pisali da smo dužni omogućiti divljači brzu i bezbolnu smrt. Mislim da je ispravno tome težiti. Zakaj bi se divljač mučila bespotrebno? Normalno da puno toga ovisi o uvjetima. Ali, ako već imaš uvjete i to ipak ne učiniš, to mi nije nimalo lovački ni etički.
fazan:
--- Citat: skyangel - 18. 02. 2009. 11:00:59 ---Zato smo i pisali da smo dužni omogućiti divljači brzu i bezbolnu smrt. Mislim da je ispravno tome težiti. Zakaj bi se divljač mučila bespotrebno? Normalno da puno toga ovisi o uvjetima. Ali, ako već imaš uvjete i to ipak ne učiniš, to mi nije nimalo lovački ni etički.
--- Kraj citata ---
Lovstvo i i etičnost se razvijaju cijeli život , no moram na žalost primjetiti da nekim članovima ovog cijenjenog foruma treba ponoviti gradivo.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju