Streljaštvo > Tehnika gađanja

Pad u vatri

<< < (41/46) > >>

Nosler:

--- Citat: dalm - 11. 03. 2009. 22:05:08 ---Prva DS koju sam odstrijelio PAP-om ( s nekim navodno ''lovačkim'' metkom, kad sam bio mlad i ''zelen'' ), daljina 30 metara, pogođena je u plećku, pala na mjestu, nakon 5 ( pet! ) minuta se diže kao da se ništa nije dogodilo! Takvu glupost više nikad nisam ponovio.

--- Kraj citata ---
Mislim da je to bilo do kalibra a ne do gadjanja u plecku!

dalm:
Nosler, napisao sam gore da treba pucati odgovarajućim kalibrom ;) Ne samo da je kalibar bio pogrešan, nego i ta ''lovačka'' municija nije bila dorasla ''zadatku''. Naravno, taj eksperiment više ne radim, dogodilo se tad, i nikad više. Srećom, s drugim metkom u glavu sam ''popravio'' stvar....

Nosler:
Sve je notirano...samo sam podvukao! z10

KOBI:

A sta je vazna razlika izmedju streljane i sume??
Samo to sto na streljani npr. ne brines ko stoji pored,u pravcu ili iza mete i boli te briga za sve jer je sigurnost 100 postotna a u sumi se prvo moras orjentisat gdje je ko,gdje su pogonici,gdje su psi,koja je divljac,pazit na rikoset i to sve u kratkom vremenu a da ti adrenalin i doza straha ne prolazi venama...
kao sto je neko napisao stvar je u nama a puska ako je upucana ne grijesi...
Ceka je druga stvar i bar po meni 50% je lakse i jednostavnije lovit tim sistemom

skyangel:
Baš zato i ne volim pogonski lov. Do sada sam odstrelio samo 2 DS na štandu, imao sam prilike i za više, no upravo iz tih razloga koje si naveo sam odlučio ne pucati. Kad god da sudjelujem u pogonskom lovu, uvijek me trta i to jako trta. Nonstop sam zapet ko puška, gdje mi je ovaj lijevo, gdje mi je onaj desno, gdje smijem puknut, gdje ne smijem, dal će ko na mene puknut, i slično. Bemti, na štandu sam zabundan u reflektirajuće prsluke ko cestar bokte neće hehehe  ;D.
Al to sve ovisi gdje i s kim loviš. Kad odem kod Nikole u goste primjerice, tamo sam relativno miran i bez bojazni jer znam da su tamo redom svinjari pogoniči koji stvarno znaju šta rade i prije svega paze na sve. A bilo je štandova na kojima sam ležao iza drveta i molio boga da ne naiđe nijedna svinja na mene jer sam se bojao lovaca lijevo i desno od mene.

Ipak čeka rulz!

Možda sam ja zato i imao laki zadatak odraditi 100% pada u vatri jer ipak s čeke ti imaš svo vrijeme ovog svijeta smiriti se, namjestiti se, nasloniti pušku i pratiti divljač u pokretu i čekati idealan trenutak za upućivanje šusa. Još i kad loviš s mojim kalibrom, u startu se osjećaš jačim i sigurnijim, što vjerujem isto puno pridonosi samopouzdanju i smirenosti za precizan pogodak.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju