Streljaštvo > Tehnika gađanja
Pad u vatri
PinzHunter:
--- Citat: PH DBK - 11. 02. 2009. 19:12:50 ---
--- Citat: skyangel - 11. 02. 2009. 17:12:25 ---Ima nas svakakvih. Neki pate na grupu od 10 mm na meti, neki pate da dovabe lisicu na 10 m, neki pate da idu u Afriku u lov, neki pate da im terenac ide pod vodu, neki pate da ne bude štete na mesu, neki pate koliku će maximalnu brzinu dobiti sa pojedinim zrnom, a neki pak pate da im svaka divljač padne u vatri. Što zaključujemo?
--- Kraj citata ---
.. da je na ovom sajtu društvo pačenika happi ref hao
--- Kraj citata ---
pa sta ces onda medju nama paćenicima?
File:
Lipo nam je druži mo se ;D
Nosler:
--- Citat: lazar - 11. 02. 2009. 16:51:42 ---ima i lovista gdje je pad u vatri itekako vazan
--- Kraj citata ---
Ima,stvarno ima! Ako je granica ka drugom lovistu blizu,ako je teren zafrkan za izvlacenje itd. Tu se vec mora drugcije raditi ali generalno nemam neko 90% pad u vatri iskustvo.
Jedan od razloga je(vjerovatno) moj nacin lova. Puca se na divljac koja je pokrenuta,tj. ne lovim toliko sa ceke pa vjerovatno ima vise adrenalina i ne pada tako lako.
ikova371:
ja još na svoje oči nisam vidio 100% pada u vatri i mislim da neki tu :pferd:,al ja sam sam prosječan mladi lovac hao hao hao,sa samo par odstrijela z10 z10
Tava:
--- Citat: PH DBK - 11. 02. 2009. 14:04:27 ---Ne mogu dokučiti čemu je toliko bitan pad u vatri '?
Sredina plečke, malo gore ili dole, i pogodak prosječnim zrnom dovodi do neminovne smrti, dali u 2 sekunde ili 20.. nebitno.
A drugi par rukava je što se boljim lovcem, izgleda, smatra onaj kome se sruši na mjestu !?
--- Kraj citata ---
Možda i meni nije toliko bitan pad u vatri nego dobro odrađen posao u cjelini, ali to je tema.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju