Streljaštvo > Tehnika gađanja
Pad u vatri
dalm:
Benti...bila je negdje jedna stranica s slikovnim prikazom efekta brzog i malog kalibra na masu mišića, i sporog i teškog....ne mogu je nać >:( Uglavnom, ako se dobro sijećam, mali i brzi ( magarac bio tko krivo pomisli! ;D ) izaziva efekt sličan eksploziji.
dick:
--- Citat: dalm - 17. 02. 2009. 22:13:34 ---Benti...bila je negdje jedna stranica s slikovnim prikazom efekta brzog i malog kalibra na masu mišića, i sporog i teškog....ne mogu je nać >:( Uglavnom, ako se dobro sijećam, mali i brzi ( magarac bio tko krivo pomisli! ;D ) izaziva efekt sličan eksploziji.
--- Kraj citata ---
Ima na Youtube hrpa clipova (ameri slL) gdje svizci, kunići pa i krupnije životinje doslovno ekplodiraju pri 2p. Međutim, osim velike brzine uvijek je uvjet za to i posebna konstrukcija zrna.
Što se tiče divljači europskog podneblja, trebali bi se vratiti skoro 30 godina unatrag i pročitati radove pok. g. Bogdana Sabljice o utjecaju brzih zrna na pad u vatri. Jedino praksa može potvrditi ispravnost teorije.
Praksa kaže da jedino pogodak, odnosno oštećenje centralnog živčanog sustava (mozak, leđna moždina) uvijek paralizira divljač i ona pada na mjestu nastrela, što ne mora značiti i trenutnu smrt. Svaki drugačiji pogodak može, ali puno više puta i ne mora i ne dovede do pada u mjestu.
Kad bi teorija znala odgovor zašto je to tako, onad bi se već pojavio kalibar i zrno koji jamči pad u vatri kod svakog pogotka, a tog (rekao bih hvala Bogu) još nema.
josip89:
ono za iglu sam imao davno davno prije sigurno 3-4 godine i na papiru ali nema šanse da nađem sve prekopo po sobi ali ko zna di je to
Huntercro:
što se mene tiče uopće ne tražim da padne u vatri, može i malo otići. Najbitnije mi je da ima divljači, a padova u vatri i ostalih jebana - i bilo je i biti će. Nit me zamara brzina nit energija niti J - kad mi neko kaže gledo sam u katalogu 4836 J ima a ovaj drugi ima 4756 J e eeeee sad ovaj je prvi jači, trenutno mi zakuva u stomaku i potjera me .rat.
josip89:
A ovi svisci i kojoti šta nestaju pogođeni su s onim barnesovim varmint metkom koji u sebi ima metalni prah koji se povezuje u tijelu pa dovodi do raspprsnuća ima nešto više na internetu pa ko oće neka nađe
ali bi se osvrnuo da isti učinak dobiju,a ko drugi nego ameri, iz 50 BMG kad pogode navedene živine
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju