Streljaštvo > Tehnika gađanja

Upucavanje karabina

<< < (44/108) > >>

Harry P.:
Ma žali Bože novaca dati za takvo nešto... 

Goran:
Bore sighter se kod nas korisiti vec dugo vremena kao i laserski metak za upucavanje koji je odlicna ako upucavas Aimpoint ili ostale hologramske ili crvene tocke. Ovaj uredjaj se koristi da poravnas optiku i cijev u sto bolju liniju i odredis pocetnu visinu ali puska se jos uvijek treba upucavati na streljani na zeljenu udaljenost. isto tako kad upucas mozes oznaciti gdje ti stoji koncanica i provjeriti moguci pomak. Kad sve to uradis mozes provjeriti i konstantnost polozaja centra koncanice kad povecavas sa recimo 4x na 8x i ako ima pomaka centra optika ti ne valja. Centar mora ostati u istoj poziciji bez obzira na promjenu povecanja. Valja to ponijeti sa sobom kad kupujes novu optiku.  Inace je standardna oprema puskara a i dosta strelaca je ima i koristi. Dobra stvarcica.

Goran:
I da ne zaboravim: kod nas svi ducani opreme imaju ove uredjaje i postave nove optike kupcima odmah u ducanu isto tako na strelistima postoje odredjeni ljudi koji ovakve koriste da pomognu clanovima da upucaju puske na posebnom dijelu strelista. Brza i prakticna pomoc koja je dio pomoci clanovima kluba i korisnicima strelista. Malo je sigurnije na strelistu a i ustedi se metaka.

syncm2:

U vezi upucavanja karabina uz pomoć Bore sighter lasera koji ide u cijev, mogu reci da je dobar jer ga koristim  i ustedio je puno metaka a i zivaca.Kad je optika jednom upucana dovoljno je  s vremena na vrijeme prekontrolirati da  se nije sto pomaknulo i mozes mirno u lov ili na ceku.

Probao sam  i onaj koji je na stranici prije, s mrezicom,  mogu reci da  nemam bas pozitivno iskustvo.  Kontrolirao sam upucanu optiku i po tome je bilo oko 35- 40 cm razlike.

Ako nekoga zanima moze se javiti na PP,imam zapakirani za prodati.

Evo slike lasera

mve:
Takav koristim i ja (sličan ovom na slici iznad) i super je stvar. Moj je krio laser-zeleni i za neku sitnu lovu (relativno) preko E-baya dobiješ jako dobru stvar sa adapterima za hrpu kalibara pa čak i za 12 cal-može se upucati i kugla...
Kao što kaže Synmc2 - tu i tamo se baci kontrola optike ,a sama spravica štedi puno metaka i živaca kod prvog upucavanja-PROVJERENO PAR PUTA

Jako dobra stvar  d4  d4  d4

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju