Streljaštvo > Tehnika gađanja

upucavanje optike vs. vruca cav

<< < (3/6) > >>

evaeva:
Ovo mi je pomalo čudno da si jedan Browning može to dozvoliti, fulanje za stotu, a joč čudnije i to kako je prošao kontrolu i na kraju preciznost upucavanja :shok:.

Lazar:
Ne stabilizira zrno  hao hao nek neko proba gurnut zrno kroz tu cijev  hao hao

mpeca:
  Mozda  vama  ne  izgleda  da  je  taj  stoti  deo  milimetra  bitan  za  preciznost  ali  jeste  kod  8x57  cim  prolazi  kalibar  7,94  ta  cev  je  zrela  za  zamenu  novom.Najcesce  stradaju  2-  2,5  cm  kod  usta  cevi. Sto  se  Browing  Bara  tice  bio  je  potpuno  nov  star  nepuni  mesec  i  imao  je  jos  jednu  po  meni  veliku  gresku  na  ustima  cevi   posto  mu  je  musica  pomerena  u  desno  max  i  nije  imala  vise  gde  a  pogodak  je  i  dalje  nosio  desno  oborili  su  usta  cevi  u  levu  stranu  da  bi  zrno  prilikom  napustanja  cevi  nesto  ranije  poslo  ulevo.Kada  sam  to  video  umalo  se  nisam  slogirao. Hiljadu  i  nesto  evra  a  zasta?Zato  kolege  lovci  dobro  zagledajte  oruzje  pre  nego  ga  kupite  a  ako  poznajete  nekog  puskara  bez  njega  ne  kupujte.Kalibar  je  kod  njega  trebao  da  bude  7,62  mozda  jedna  stota  manje  a  nikako  7.63.Mozda  gresim  ali  jedni  karabini  idu  na  zapadno  trziste  a  druga  klasa  kod  nas.Da  sam  ja  uvoznik  imao  bih  svoju  kontrolu  i  nebi  mogo da  prodje  nijedan  nepregledan  do  trgovine.

nidjobl:
Vidim da je tema aktualizirana, pa pošto sam već iznosio neka iskustva evo me opet. Naime kako sam naveo prilikom upucavanja karabina grupa se grijanjem cijevi podigla za nevjerojatnih 10-tak cm. (100m/CZ 8×57) Na popravnom ispitu pucao sam sa razmakom od nekih 20-30 min. između metaka. Grupa stabilna, podizanja nema. Dakle kolega Nosler je bio u pravu. Inače, mjereno kalibratorom usta cijevi 7.90 pa istrošenost na ustima cijevi (barem kod mene) definitivno nije uzrok.

Lazar:
sve normalno,zato cijev od sauera kosta vise nego cijela cz

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju