Streljaštvo > Tehnika gađanja
upucavanje optike vs. vruca cav
evaeva:
Ovo mi je pomalo čudno da si jedan Browning može to dozvoliti, fulanje za stotu, a joč čudnije i to kako je prošao kontrolu i na kraju preciznost upucavanja :shok:.
Lazar:
Ne stabilizira zrno hao hao nek neko proba gurnut zrno kroz tu cijev hao hao
mpeca:
Mozda vama ne izgleda da je taj stoti deo milimetra bitan za preciznost ali jeste kod 8x57 cim prolazi kalibar 7,94 ta cev je zrela za zamenu novom.Najcesce stradaju 2- 2,5 cm kod usta cevi. Sto se Browing Bara tice bio je potpuno nov star nepuni mesec i imao je jos jednu po meni veliku gresku na ustima cevi posto mu je musica pomerena u desno max i nije imala vise gde a pogodak je i dalje nosio desno oborili su usta cevi u levu stranu da bi zrno prilikom napustanja cevi nesto ranije poslo ulevo.Kada sam to video umalo se nisam slogirao. Hiljadu i nesto evra a zasta?Zato kolege lovci dobro zagledajte oruzje pre nego ga kupite a ako poznajete nekog puskara bez njega ne kupujte.Kalibar je kod njega trebao da bude 7,62 mozda jedna stota manje a nikako 7.63.Mozda gresim ali jedni karabini idu na zapadno trziste a druga klasa kod nas.Da sam ja uvoznik imao bih svoju kontrolu i nebi mogo da prodje nijedan nepregledan do trgovine.
nidjobl:
Vidim da je tema aktualizirana, pa pošto sam već iznosio neka iskustva evo me opet. Naime kako sam naveo prilikom upucavanja karabina grupa se grijanjem cijevi podigla za nevjerojatnih 10-tak cm. (100m/CZ 8×57) Na popravnom ispitu pucao sam sa razmakom od nekih 20-30 min. između metaka. Grupa stabilna, podizanja nema. Dakle kolega Nosler je bio u pravu. Inače, mjereno kalibratorom usta cijevi 7.90 pa istrošenost na ustima cijevi (barem kod mene) definitivno nije uzrok.
Lazar:
sve normalno,zato cijev od sauera kosta vise nego cijela cz
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju