Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Terenski auti
skyangel:
dobro si rekao da se ne mogu usporečivati, no prvo pitanje koje si trebaš postaviti pri kupnji terenca je za što meni on trebač a onda dalje ideš u diskusiju. Mercedes G se nosi sa terenom fenomenalno, no jbg, da ga imam, moš mislit kak bi ga u granje i u jaruge tjerao lol. Preskupa je to igračka za tak nekaj. Pogledaj malo kolko košta jedan G star 20 godina i 1 defič star 20 godina... Mislim da ne trebam niš govorit dalje. Ove Japance ne priznam za terence u teškim uvjetima nikad. Moje lovište je uz samu savu, blato i voda su sastavni dio terena. Doči s mitsubishijem kakvim god očeš ili toyotom s ne znam kakvim gumama, sinek, ne buš prošo nema šanse, a s defičem ja budem. Vičeno več puno puno puta kad su vlasnici takvih luksuznih terenaca bili presigurni u sebe. Samo Lada Niva i defič od ovih "pristupačnijih" terenaca. Al opet, to sam samo ja... ;)
Neno:
Poznanik mi ima Puch G 290, sve tri diferencijala imaju blokade, kuda on prolazi to nemreš belivit, samo gledaš ljude kako im vilice padaju a oči se šire, gazi ga nesmiljeno več 7 godina i samo sam mu kvačilo nabavljao.
Napomena čovjek je vozio trke i vozi fenomenalno.
skyangel:
Neno zato sam i napisal gore da su "pristupačniji" jer namjerno nisam htio isticati Pucha jer je on ipak kralj terenaca, a nisam ga spominjao čisto iz financijskih razloga hehehe ;D ak znaš nekog tko prodaje pucha da je ispod 10000 € u super stanju onda javi. mislim da ti je sve jasno sad... ;)
Borat:
3700 kn košta zglob . pao sam na guzicu odma. Ali uglavnom, zamijenio taj zglob i od tada samo ulje mijenjam, niš ne odlazi, a fakat ga teram po terenu 24/7. Več godina dana prošla od zgloba i super sve radi. Borat ipak si malo više upoznat sa defičima, nekak mi teško pali moj sad kad su temperature u minusu, kad stoji prek noči, ujutro nema šanse od prve več ga na 3-4 puta zaverglam na kratko i onda upali. Jer moguće da je to to grijačač Imaš kakva iskustva s timč Ako je do grijača, ne znam kolko bi me priča sa zamjenom koštala, moram se raspitati.
300 TDI pali bez grijaca i do -10 C!!! Samo ako je kompresija s sve s ubrizgavanjem nafte OK. Savjetujem ti da izmjeris kompresiju i ako je kompresija preko 20 to je jos uvijek OK. Zna se desit na tom tipu motora da zbog nemara vlasnika (velik interval promijene ulja) dodje do sljepljiivanja klipnih prstenova, a i ventili znaju nagorit. Posljedica je slaba kompresija i teze paljenje zimi.
Normalno je da kad ga upalis (za 300 tdi) baci malo vise crnog dima, a to je zbog bogatije startne smijese i mehanicke regulacije na Bosch pumpi ( Bosch rotary 509).
Blokada s kompresorom ti dodje oko 10 000 K ako narucis u Slovenija (MAMUT OFF ROAD klub)
Tek onda kad ima dodatne blokade onda je isti po terenu kao Mercedes G! Nije bez razloga Mercedes G visestruko skuplji!!!
Borat:
3700 kn košta zglob . pao sam na guzicu odma. Ali uglavnom, zamijenio taj zglob i od tada samo ulje mijenjam, niš ne odlazi, a fakat ga teram po terenu 24/7. Več godina dana prošla
U PADDOCK u kosta 50 poundsa i s svim davanjima kostat ce te oko max 100 Pound a to je oko 1200 K!!!!! Sva literatura i detaljan opis kako ga zamijenit u kucnoj radinosti je dostupna (besplatno) na Internetu.
Zato je Karlo i bogat covijek a mi ovce (ponekad)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju