Slazemo se i lijepo si i ti srocio svoje misljenje i vidjenje lova "tamo i ovamo"..
Sad pisemo na ovoj temi pa kad smo tu da nastavimo.Ovih dana sam procitao 2-3 nasih listova i po mom misljenju od svih njih napravio bih 1.Puno je tu i svakakvih slika,samopromocija,reklama,pogotovo ovih savremenih nocnih uredjaja,najmanje je vaznih stavki iz lova i lovstva.Sto se meni ne svidja ali za tih par eura isplati se kupiti pa neka je bar jedan kvalitetan tekst u svakom,a ima ih mnogo vise.(mislim i na tvoje tex.)
Citam takodjer i ovdasnje lovacke listove a citam i nase i strane ribolovacke novine,pa nakon nekog vremena shvatis tu razliku poimanja lova i uopste prirode kod nas i vani.Ima me i na nasim i na stranim forumima i portalima.Pricam s prijateljima lovcima i ribolovcima iz cijelog svijeta.
Hocu reci da Ima i kod nas nedostataka dosta,ali ni ovdje nije sve perfektno.I ovdje se lopovluci,krivolovi,puca sa nedozvoljenom municijom,sjedi na odstreljenoj divljaci,opija za vrijeme lova i galami i hoda na standu itd itd a nije bilo rata kao kod nas i nije bas tako lako i jeftino postati lovac ovdje kao sto je to slucaj kod nas.Kad bi se kod nas ostavili lova svi oni koji su se istim poceli baviti iz neke koristi,radi mesa il onako usput radi zurki i hrane,bilo bi nas sigurno duplo manje,a to bi znacilo i bolju organizaciju jer bi ostali samo oni koji uistinu vole lov i prirodu.Ovako nas svako malo osramoti neki tip uhvacen u krivolovu i ispastamo svi zajedno ni krivi ni duzni...