Kolege koji žive u inozemstvu i imaju tamo prijavljeno lovačko oružje vjerovatno znaju koliko iznosi taj porez....
Ajde Schultz & L, i ostali koje trenutno nisam naveo....
Čekamo...
Citam ovu temu...zalost jedna....gledam sa strane i ne mogu da vjerujem sta se dogajda....Ali nije kasno
Kod mene nema poreza na oruzje. Koliko znam, a znam dosta, to nije tema. Nekoliko organizacija, u kojima sam clan, pazi i brine se o nama strelcima, lovcima, kolekcionarima itd....A i mi clanovi pazimo njih
Pazimo lidere tih nasih organizacija, da ne
konju mater, i
da su tu radi nasih interesa a ne svojih licnih, tatinih i maminih sinova....i oni to fino rade kako im je po mandatu zadato..inace
Lobira se na sve politicke stranke i sa desne i sa lijeve strane..mediji, skole itd..ima nas samo u lovackom savezu 120.000 clanova lovaca. Svake godine oko 200.000 lovi aktivno. A registrovanih lovaca ima 450.000. Svaki ima najmanje jedan karabin i sacmaru!! Ko ce nas razoruzat??? Koja stranka? Pa svi ovi ljudi glasaju
Norveska ima oko 4,7 mil. stanovnika.
Svake godine a i ove rade se rejtinzi i lovci imaju 70-75% podrske stanovnika zemlje, vecina njih pitanih je pozitivna za lov i imovinu oruzja. TO znaci, da smo mi lovci vidljivi u drustvu, da lovci rade nesto sto je dobro, da nema "rupa" gdje bi nas zeleni i raznorazni konkurenti, protivnici "hvatali" po medijima itd...Lov, streljastvo, ribolov i razne aktivnosti u prirodi u ovoj zemlji imaju visoko mijesto u drustvu..i sa ovim aktivnostima se mnogi politicari i bave..Premijer zemlje je lovac. Eto malo kako je to kod mene...