Ma Nermin je čudo.Nermine šalim se pa valjda s tobom mogu to,znaš da smo o psu kao plemenjaku govorili (mada sada nisu ni "tračevi" isključeni znaš da se dobrom keru traži"sto mana" naravno nisam to tebi predbacio nego opčenito kažem) a avatar koji predlaže Edvard slažem se ali pod jednim uslovom da tebe ja jedno po sata ovako pljeskam svojom ručicom u "znak dobrodošlice"
. pa tvoja je ideja.......
Kerber u pravu si koliko li samo samaca ostane u prirodi a da ga kerovi nisu "ni onjušili"(mislim u praktičnom lovu)ja lično jako cijenim tragaće pa kad mi neko priča kako mu ker goni ja obično kad se ćovo isprića priupitam a kako traži rođo,obićno to većina u prići preskoći
pa ih moraš priupitati
.
Neovisno o prethodnih konstatacija naravno ja vjerujem da je bilo istinski dobrih pasa prijavljeno na radni ispit ali postoje dvije mogučnosti zaista nisu imali sreče u toj minutaži ili jednostavno pogrešan pristup u obuci i inače forsiranje pasa u gaterima gdje odmah po ulasku imaju vizuelni kontakt sa d.s. i loše navike se poslije osvete.Vručina nije neka naročita sudio sam i u 6.mjesecu pa su psi radili u gateru.Naravno i duži put ima utjecaja na samo ponašanje psa ali ne mora biti presudno.CACT zaista nije jednostavno postići a ne cijeni se nartočito u lovačkim krugovima (večina se bazira samo na pehar).
Istina događa se da vodići griješe naročito kada su drugi psi u turnusu(oni se "bave suđenjem")pored ograde gatera umjesto da se bave svojim psom u međuvremenu da što svježiji uđe u gater.Zamislite samo pas nekoliko sati čeka ulazak po žrijebu i kad se uvodi u gater onda u minutaži traženja obavlja veliku nuždu što je najčešće posljedica nekretanja u međuvremenu(što bi svaki takmičar trebalo da učini pa da prošeta ranije psa) a rijetko (nužda u "punom"kapacitetu )
posljedica povišenog adrenalina psa pri susretu sa svinjom.