Ja sam naucio od tete Eve koja je najbolja kuharica iz Baranje u NZ i ona ovako radi i fazana i tuke i patke i guske.
otprilike ovako- skuhas malo mlijeka i potopis unutra 2 -3 snite kruha i nakon par minuta iscjedis i ostavis sa strane.
U tavi dinstas luk pa spek pa glive ( 3 vece gljive narezane sitno kao i spek) zacinis i dodajes zacine koje zelis. ja stavim sol, biber, kumin,malo crvene paprike, harissa, par suvih slijva i dosta persina- kad je gotovo dodam kruh i sve izmjesam da se prozme i nestane viska tecnosti onda ohladis i punis patku. 1.5 sat na 180 C i polako okrenes i zalijes kad treba. u rernu stavili nesto vode da ne zagori dok ne krene vrucina i naravno ulje. ja u smjesu dodam ljute paprike jalopino iz baste narezane sitno 2-3 po mom ceifu ali neki ne vole. patka je na nosacu na kojem lezi tak oda se masnoca slijeva na dno posude i onda to sacuvam za kasniej a nesto i potrosim za zalit krompire. patka je dosta masna i pecena ovako nije suha osim ako se ne prepece. izvadim malo prije neg je gotovo i ostavim jos 5- 10 minuta da se odmori i relaxira i onda rezem i udri. Pivo, vino ko sta zeli i ostali dodaci. Patku dva puta solim prije pecenja izvana i iznutra. isto radim i fazana samo nekad u pekarskom fiseku a gusku pecem na isti nacin. prekrivanje spekom nije potrebno.