Sejfo, ovakav stav ne pije vode.
Vidim da si iz BiH, u predstojecoj privatizaciji lovista sve manje ljudi ce u lov voditi pse a samim tim i drzati ih, vlasnici pasa ce tek tad imati problem, gdje uci u loviste sa psom, gonicem...(stav gonici samo rastjeravaju divljac, dobro znamo da su nasi gonici jedni od najcjenjenijih u svijetu)
Ovo sto kazes
Al ja bi nametnuo namet-porez ko bi lovio a nema pse nek doplati na članarinu ili na neki drugi način nekakav razuman iznos pa lijepo tu sumu podijeliti na broj pasa u društvu (vlasnicima za hranu vakcine izložbe itd.) i vuk sit... il nek idu u ribare.
bi mozda i pilo vode kad bi rukovodeci ljudi saveza, ministarstava, imali sluha za takav problem, ali posto oni uglavnom pse vide samo na utakmicama gdje sjede jedu i piju i svi lome noge oko njih, nemaju pojma sta dobar pas znaci, za ocekivati je da dodje do zabrane lova gonicima, a samim tim do njihovog "unistavanja"
Vec se suska o zabrani upotrebe gonica na terenima ispod 400 m nadmorske visine, sto je po meni ludost, a ustvari je samo ta priprema za privatizaciju....
A sto je jos veci problem, stava kinologa po tom pitanju, jos nema, nema sugerisanja ka institucijama koje donose odluke , zakone...
Za mene, koji od svoje 12-te godine gajim, obucavam gonice i sa njima lovim, ta zabrana ,ako se dogodi, ce biti veliki udarac ali me nece pokolebati u daljem uzgoju....
P.S. mozda sam malo konfuzan jutros, ali sam sinoc dobio masu informacija o svim tim suskanjima, i jednostavno ne znam kome da se zalimo, da uticemo na takve stvari.... pa da malo o ovome popricamo ovdje.