Kod odgoja pasa se more dobiti na njegovoj žestini.Kao što je SHAGA reka da treba pustit mlada pasa na mrtvu svinju da je čupa.Ja to isto radim,malo mu ga vučem,trzam ga,a ponajviše ga hrabrim tako da osjeti svinju i da vidi da to od njega tražim.Ne mora poslije značit da će pas sa takvom obukom ić na glavu svinji.Bar ja tako mislim.Takvi se ludi pasi rađaju,a još prije umiru.Možda ste čuli za Željku Pavlinovića ili ga znate,ja ga osobno znam i dobar sam s njime.Cili život se je posvetia pasima,a ponajviše trobojcima.Ima je jednog trobojca,koji je sa 8 mjeseci mačka zadavia.Mačak je pobiga u kupinu,a pas za njim i u kupini ga zadavia.Malo se puta bilo dogodilo da taj pas nije bio izgrižen od krmače ili rasparan od vepra.Čim bi svinja stala,teren mu nije bia puno važan,a mislim na kupinu,neki gustiš,livada ili bilo šta.On je odma na glavu iša.Do smrti bi se borio.Da ne znam koliko je ranjen nije nikad odustaja.Još ako je osjetio krv.Zadnju borbu je ima sa ranjenim veprom,koji ga je iskida da mu nije bilo spasa.To vam je desni pas na slici svijetliji,a ovi livi pas je slična priča samo što je taj od starosti uginia.