valdope, zna se na kakvu vrstu lova se misli kad se kaže da je lov bezpsa nezamisliv
Evo samo jedan citat ( većinu drugih se ne isplati citirat, uz dužno poštovanje tolerantnim kolegama!).
Naime, u uvodu teme sam napisao da ne volim lov s psima. Doduše, usudio sam se i spomenut par ''argumenata'' ( možda sam ih trebao i prešutit ) u prilog tome što sam rekao.
Jura 22, citirao sam Te jer si s ovim rekao sve. Na stranu ja, i to što ne volim takav lov, ali s ovim si i ostalima rekao da postoje lovovi gdje je pas nezamjenjiv i nužan, logikom napisanog, postoje i ''neki drugi lovovi. E sad, možemo se mi tvrdoglavit do mile volje.... Činjenica jest da se može lovit i bez psa. Moji razlozi protiv lova s psima su očito subjektivne prirode, i, na žalost nekih kolega, uopće ne podliježu analizi. I lovac sam, da ne bude zabune. Čak se i osjećam takvim. I to bez psa. Pa se sad vi grozite do mile volje.
A, ako ćemo argumentirano....ima na desetke primjera gdje je lov bez psa ipak lov. Na stranu sentimentalnosti, i moje, i vaše. Valjda ćete mi ipak ostavit za pravo da biram što, kad, s čim-kim ću, i da li ću lovit. Kad mi je već Zakon ostavio takvu mogućnost.
Vrlina je respektirat sve i svakog, i njegovo pravo iznošenja mišljenja, i izbora. Pojedinci bi najradije uskratili takvo pravo, i nametnuli neka svoja pravila i svjetonazore....Ma dajte....odraslim ljudima??? Pa još i lovcima...???? Ne prolazi to, gospodo....