krvna potraga 7/9/2012
Lovočuvar me zove oko 21 sat da ima ranjenog jelena i da dođem ujutro u 5 sati na lovačku kuću i odgovaram da nema problema. Po završetku razgovora odmah se upitam što ćemo tako rano jer još je u to vrijeme mrak.
Dolazim na lovačku kuću u 5 i 10 kad tamo cijela ekipa već čeka. Dolazi mi lovočuvar Tomica i kaže da ćemo on, jedan gost i ja ići u potragu. Tu je i ekipa sa HTV-a i pitam jednog od lovočuvara što oni tu rade, on mi odgovara da idu snimati riku i odmah mi pada kamen sa srca jer sam pomislio da ih je poslao moj prijatelj da snime krvnu potragu
.
Na teren krećemo u 5 i 30 i u vožnji se priča o cijelom događaju. Pucano na 120 metara kalibar neću spominjati i jelen je otišao prema rijeki Studvi koja je udaljena od mjesta nadstrela svega nekih 70 do 80 metara. Dolazimo za nekih 20 minuta i krećemo lagano prema mjestu nastrela koji je udaljen nekih 300 metara.
Idemo prosjekom uz rijeku Studvu a desno je livada na kojoj je pucan jelen , pas u jednom momentu zastaje i visokim nosom se okreće prema toj livadi i odmah kažem Tomici da je jelen tu blizu. Dolazimo do mjesta nastrela i još se nije razdanilo da je ne bi imali potrebe za krvnom potragom jer jelen leži nekih do 120 metara na toj livadi. Pas je odmah krenuo prema Studvi i pri dolasku iste odmah se vratio prema livadi gdje je i regirao visokim nosom i nakom 50 metara došao do jelena.