Tocno svinje ogromnu udaljnost predju. Koliko su to zilave zivotinje to je za nepovjerovat. Jedne prilike lovci iz susjednog drustva su ranili nazime 50-60kg otprilike, i otislo je u nase loviste ja sam mu sutradan nasao krvni trag sigurno 5-6km od mjesta ranjavanja islo je u grupi sa jos 7-8 komada, bio sam ubijedzen sto posto da ga mrtva nalazim u sljedecih 200m jer teren je brdovit sve je 500-1000m nadmorske visine cudio sam se da je i dotle doslo, i sa psima gonicima sam krenuo za tragom. Tako sam isao sigurno 2km a krvi sve manje i manje na kraju je gotovo nije ni bilo, posto psi nisu uceni na krvni trag oni odlaze i nalaze vepra koji nije bio sa ovom grupom i otjerase ga daleko vise ih nisam cuo, ja nastavljam za tragom jer snijega ima na mjestima i mokro je vidi se fino, tako sam isao jos par kilometara nasao gdje su svinje lezale noc prije i jos dalje sam isao za tragom do granice sa drugim lovistem gdje su presle rijeku i cestu i otisle u trece loviste. Otkud nazimetu tolika snaga neznam ni ja i to iz karabina ranjeno, poanta svega je da je jedino kod svinja predvidivo da su nepredvidive hhahah i mislim da bi svako loviste trebalo imati psa koji se iskljucivo na krvni trag uci jer moji psi su taj dan otisli sa krvnog traga na trag vepra i otjerali ga.