Pa moram i ja priznati da krilašu i nije baš neka fora osuđivati tuđe odijevanje u vojne uniforme i slično, a njegovu lovačku sobu unakazuje 76-ica na zidu. Totalan promašaj! Malo proturječiš samome sebi.
Meni se želudac digne kad vidim lovca da dođe u maskirki u lov, u trapericama ili radnom kombinezonu. FUJ! Ako nema para da si kupi normalnu obleku kakva dolikuje lovcu i koja je propisana u lovačkoj literaturi, ne mora se ni baviti lovom! Lov je luksuz, to nije skupljanje poštanskih markica.
Ja volim vojne uniforme, doduše u digital, marpat i sličnim uzorcima, i imam ih doma ko pljeve, ali ih ne nosim u lov! Nosim ih na radne akcije i slično, maskirnu zimsku jaknu nosim recimo samo kad idem na čeku zimi jer je stvarno NEZAMJENJIVA po pitanju topline. Ali na čeku idem sam gdje me nitko ne vidi. Da ide nas više, bilo bi me sram obući tu maskirnu jaknu sve da i se smrznem ko p... cijelu večer na čeki!
Ali u grupni lov mi nikada ne bi palo na pamet da nosim išta maskirno i osuđujem svakoga tko to upražnjava i svakome u facu kažem da SRAMOTI LOVCE takovim odijevanjem.
S druge strane, u literaturi su propisane lovačke boje. Riječ je o zelenoj i smeđoj boji, ali uvijek jednobojno, bez kombinacija. Naše vojne zelene hlače ne vidim razloga zašto se ne bi mogle nositi u lov. Em su super udobne, em su za zimu dušu dale, a mogu vam reći da u kombinaciji sa gojzama ili čizmama izgledaju jako elegantno! Naravno, ja ih prihvaćam ako na njima nema nikakvih vojnih obilježja i slično. Dolazili su i frajeri kod mene u lovište u zelenim vijetnamkama koje bi inače bile u redu, osim da nije bilo prišivaka po njima poput tigra ili vuka i slično. looool
Suma sumarum, kad idete u pojedinačni lov na čeku primjerice, obucite se i u šareno ako mislite da nećete na nikoga naletiti putem..
Ali u grupni lov doći zamaskiran ili šaren, pa to je živa sramota i samome sebi i cijeloj lovačkoj populaciji! Bljak!